Kampen mot bruktspill
0

Kampen mot bruktspill

mar 11 Spill.no  

Bruktspill har alltid vært et kontroversielt tema i spillbransjen. Stadig flere butikker har begynt å tilby bruktspill i Norge, og mange kunder benytter muligheten til å levere inn gamle spill for å få nye spill, eller kjøpe brukte spill for å spare penger.

Taper penger

Dette liker ikke spillprodusentene, for utviklerne og utgiverne av spill tjener bare penger på salg av nye spill. Brukte spill er det kun butikkene som tjener penger på. Gode penger, en stor del av profitten til internasjonale spillkjeder som Game og Gamestop kommer fra bruktspillomsetningen.

I Japan gikk det til og med så langt at spillprodusentene forsøkte å få gjennom et lovforslag som forbød salg av brukte spill i butikker, og spillesker i Japan blir ofte merket med “No Resale” for å forhindre videresalg av spill.

Oppfinnsomme spillutgivere har funnet nye måter å kjempe mot bruktspillsalget, blant annet ved å inkludere engangskoder til onlinetjenester og eksklusivt nedlastbart innhold. Dette gjør det mindre attraktivt å kjøpe bruktversjonen av spillet, som har mindre innhold enn det nye spillet.

En av utgiverne som har vært frempå med slike løsninger er Electronic Arts. Vi tok en liten prat med Patrick Söderlund, sjef for EA i Norden, om bruktspill. (Merk at “begagnad” er svensk for “brukt”).

Se videoen her:

Hva synes du? Kjøper du bruktspill? Bytter du inn de gamle spillene dine i spillbutikken? Kom med din mening i kommentarfeltet!

Les også:

Tilbake til undergrunnen – Pixeljunk Shooter 2

Ti millioner Kinect solgt

Bytter gitaren med dansetrinn – Dance Hero

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.