Knivtortur i Splinter Cell
0

Knivtortur i Splinter Cell

aug 20 Spill.no  

En ny, utvidet trailer fra Gamescom, viser Splinter Cell: Blacklist-hovedperson Sam Fisher torturere en fange for informasjon. 

Tortur, så moralsk dilemma

Scenen har skapt reaksjoner i spillbransjen, blant annet fra medskribent i Gears of War: Judgement Tom Bissel, som sier den gjør at han skammer seg over å spille spill. I traileren får vi se Sam Fisher i basketak med tre personer, hvorpå sistemann presses for informasjon. Dette skjer ved hjelp av en kniv som stikkes bestemt i mannens skulder, og du som spiller blir bedt om å vri kniven med en analog stikke på håndkontrollen.

Som kommentator Maxime Beland, kreativ regissør for spillet, forteller i videoen: “Sam gjør hva det måtte være for å få fatt i viktig informasjon før det er for sent”. Først etter torturscenen får spilleren et “moralsk valg” om å enten drepe eller slippe offeret sitt. Spillet har tidligere blitt hardt kritisert for å bryte med sitt tradisjonelle snikeoppsett, og heller satse på ren action. Tiden vil vise om interaktiv tortur faller i smak hos det samme publikummet.

Se trailer (sterke scener)

Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist utvikles av Ubisoft Toronto og utgis av Ubisoft for Xbox 360, Playstation 3 og PC. Spillet lanseres til våren neste år.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.