Kondensatorer og solcellepaneler i Minecraft 1.5
0

Kondensatorer og solcellepaneler i Minecraft 1.5

nov 27 Spill.no  

I helga fant Minecon sted, en årlig messe for Minecraft-fans arrangert av utviklerne i Mojang. Tusenvis av fans hadde tatt turen til Paris for å møte utviklerne i Mojang, samt sosialisere med andre Minecraft-spillere.

1.5

Mojang benyttet anledningen til å lette litt på sløret rundt nyhetene i neste oppdatering av spillet. Hovedfokus vil være såkalte redstones – som kan brukes til å lede strøm. Dette åpner for nye muligheter i spillet i form av programmerbare maskiner. For å gjøre disse enda mer programmerbare skal man nå kunne variere styrken på strømmen i den kommende oppdateringen, slik at man kan lage relativt komplekse systemer som reagerer på ulike faktorer. Et eksempel kan, ifølge hovedutvikler Jens Bergenstein, være et automatisk tog som først starter når alle vognene er fulle av passasjerer.

To nye blokker dukker opp – en kondensatorblokk som brukes til å manipulere strøm – og en blokk som er sensitiv for dagslys. Ved hjelp av denne kan man lage solcellepaneler som for eksempel aktiverer en maskin når sola står opp.

I tillegg åpner 1.5 for mer håndterbar bruk av plugins i spillet, støtte for HD-teksturer og en rekke andre små fikser og nyheter.

Ifølge Mojang kommer Minecraft 1.5-oppdateringen i januar 2013.

Minecraft er utviklet og utgitt av Mojang. Spillet er lansert på PC, Mac, Xbox 360 og ulike mobiltelefoner.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.