Konsollen er ikke død
0

Konsollen er ikke død

jul 11 Spill.no  

Konsollprosjektet OUYA samlet inn over to millioner dollar på Kickstarter under 24 timer. Målet var 950 000 dollar på en måned.

TV-revolusjonen

OUYA (uttales OOO-yah) er basert på Android 4, kommer med inkludert utviklingsverktøy og sikter seg inn på digital distribusjon. Utviklerne skal tjene penger via free-to-play-ordninger, abonnementer og lignende modeller som står for små, men mange inntekter.

– Det er på tide å få tilbake innovasjon, eksperimentering og kreativitet på skjermen. La oss gjøre spillene billigere å lage og kjøpe. Med alle våre teknologiske fremskritt, burde ikke utgiftene gå ned? Spilling kan bli billigere, heter det i prosjektbeskrivelsen på Kickstarter-siden.

Brian Fargo om OUYA

Den trådløste håndkontrolleren vil ha to analogstikker, åtte knapper og en trykkfølsom skjerm for spill som har blitt oversatt fra mobilmarkedet. Selve konsollen blir helt sonefri, og på tross av å kjøre på Android, skal den være utstyrt med nok maskinvare til å takle nye AAA-titler, så snart utviklerne får ut fingeren og begynner å utvikle for den.

Spesifikasjoner:
Tegra3 quad-core processor
1GB RAM
8GB of internal flash storage
HDMI connection to the TV, with support for up to 1080p
HD WiFi 802.11 b/g/n 
Bluetooth LE 4.0 
USB 2.0 (one) 
Android 4.0 

Alex Schwartz om OUYAx

Mottoet for OUYA er “Revolusjonen vil bli TV-overført”, som spiller på Scot Gil-Herons velkjente dikt “The Revolution Will Not Be Televised” fra 1970. Med svimlende to millioner dollar samlet inn på under et døgn, og allerede over dobbelt av det opprinnelige målet på 950 000 dollar, er det slett ikke umulig at de har rett. Suksessen markerte de med følgende uttalelse:

– Vet dere hva dere har gjort? Dere har bevist at konsollen ikke er død. Dere sjokkerte verden. Og oss!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.