Krever ti ganger Xbox 360
0

Krever ti ganger Xbox 360

feb 14 Spill.no  

Tim Sweeney, mannen bak grafikkmotoren Unreal Engine, avslørte nylig at den mye omtalte Samaritan-demoen krever hele 2,5 terraFLOPS for å kjøre – ti ganger kraften i en Xbox 360.

Kraftig kost

Når vi beveger oss til nye generasjoner, skal det også forekomme kvantesprang i maskinvaren, noe utvikler Epic til stadighet minner oss om. Da de på fjorårets GDC-messe slapp en smakebit på deres nestegenerasjons grafikkmotor med demoen Samaritan, ble dette poenget til de grader understreket. Og som Epic-grunnlegger Tim Sweeney kunne bekrefte på gårdagens DICE-foredrag, må det et virkelig kvantesprang til på konsollmarkedet for at dette skal kunne gjøres på en TV-skjerm i fremtiden.

Samaritan

Samaritan krever ifølge Sweeney svimlende 2,5 terraFLOPS for å kjøre glatt. FLOPS står for Floating-point Operations Per Second, og måler ytelsen i datamaskiner. Til sammenligning presterer Xbox 360 0,25 terraFLOPS, en tiendedel av det som kreves av Epics demo.

Et av de heteste ryktene for neste Xbox-generasjon er at den skal være seks ganger kraftigere enn Xbox 360, men det ville vært rart om Microsoft ikke var i samtaler med Epic, som har laget en av konsollens flaggskipsserier, Gears of War, når de utvikler sin nye maskinvare. Den som venter får se.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.