Kunne ikke Konami-koden
0

Kunne ikke Konami-koden

aug 05 Spill.no  

Spillkultur har spredd seg til alle samfunnslag, og det er ikke lenger bare Spillquiz med Magnus og Jon Cato som kan finne på å spørre om trivielle ting som Konami-koden.

Hoppet over spørsmålet

Nå for tiden kan man tydeligvis hoppe over enkelte spørsmål uten å ryke ut i Vil du bli millionær?, men det endrer ikke det faktum at fyren i klippet under gikk glipp av 7000 dollar, eller i overkant av 40 000 blanke kroner. Legg dessuten merke til hvor lett quizmasterne i TV-programmet mener spørsmålet er, ettersom det dukker opp såpass tidlig i konkurransen.

Konami-koden oppstod i den japanske utvikleren Konamis spill på 80-tallet, og fortsatte som en slags universalkode for juksing i studioets titler til langt utpå 90-tallet. Den lett gjenkjennelige sekvensen av knappetrykk har oppnådd kultstatus i spillermiljøene, og figurerer på alt fra T-skjorter til tattoveringer. Brukes også som slang på sjekketriks som aldri feiler.

Må ikke forveksles med Capcom-koden:
Ned – Z  – Opp – X – A – Y – B – C.

Se video

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.