Lager spillefilm inspirert av nye Tomb Raider
0

Lager spillefilm inspirert av nye Tomb Raider

mar 05 Spill.no  

Crystal Dynamics har slått seg sammen med GK Films for å lage en film basert på Tomb Raider-spillet som lanseres i dag, melder Variety.

Blanke ark og fargestifter

Siden det første spillet dukket opp i 1996, har det blitt solgt over 35 millioner Tomb Raider-spill, noe som gjør serien til en av de mest vellykkede i spillhistorien så langt. Det, kombinert med en attraktiv og ikonisk Lara Croft og en Indiana Jones-lignende setting, har gjort det temmelig innlysende å prøve å overføre konseptet til det store lerretet. Men hittil har det vært med vekslende hell. Ifølge Variety maktet den siste filmen så langt, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, kun å raske inn 175 millioner dollar på verdensbasis.

Nå ønsker Crystal Dynamics å ha en finger med i spillet når filmserien, akkurat som spillserien, får en såkalt reboot – blanke ark og fargestifter. De har slått seg sammen med GK Films, som har filmer som The Departed, Hugo og Rango på samvittigheten. Det er langt fra normalt at spillutviklere deltar i filmversjonene, da det stort sett bare er utgivere som selger lisenser til filmselskaper uten å involvere skaperne.

“It was important for both of us to have a cohesive version of the franchise,” Gallagher said. “We didn’t want to see a film version that was a continuation of the old ‘Tomb Raider’ films.”

– Det var viktig for oss begge å samkjøre versjonene av franchisen. Vi hadde ikke lyst til å se en film som fortsatte handlingen i de gamle Tomb Raider-filmene, forteller Crystal Dynamics-sjef Darrel Gallagher.

– [GK Films] jobber med denne nye vinklingen vi har gitt dem. Det er et godt partnerskap. Vi ser utfordringene gjennom samme linse, legger han til.

Kilde: Variety

Tomb Raider er utviklet av Crystal Dynamics og utgis av Square Enix. Spillet lanseres på PS3, 360 og PC i dag, 5. mars.


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.