Linux-elsker saksøker Sony
0

Linux-elsker saksøker Sony

apr 29 Spill.no  

Tidligere i måneden lanserte Sony en obligatorisk oppdatering til Playstation 3 som fjernet muligheten for å installere Linux på maskinen. En oppdatering som mange PS3-eiere reagerte negativt på.

Vil ha erstatning

Noen reagerte mer negativt enn andre. Anthony Ventura i California har levert inn et søksmål mot Sony, der han hevder at Sony fører kundene bak lyset med den nye oppdateringen, og at den ikke gagner PS3-eiere i det hele tatt. Sony hevder oppdateringen var nødvendig for å forbedre sikkerheten til maskinen, mens Ventura påstår at den eneste grunnen til at Sony har fjernet “Other OS”-funksjonen er for å forhindre hackere i å tilrettelegge maskinen for piratkopiering.

Ventura, som bruker Linux på sin PS3, har ikke installert oppdateringen fra Sony, og har nå ikke lenger tilgang til Playstation Network. Sony krever nemlig at du har nyeste oppdatering installert for å kunne spille over nettet.

Hvor mye Ventura vil ha i erstatning for tort og svie for at han ikke får spilt «Modern Warfare 2» over nettet vet vi ikke, men nettsiden Kotaku hevder at det er snakk om over fem millioner dollar.

Hva med deg? Savner du “Other OS”-funksjonen på PS3-maskinen din? Eller bryr du deg ikke?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.