Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

nov 03 Spill.no  

Moderatoren Paradox sine egne ord:

Anmeldelsene har haglet inn og jeg har hatt haugevis med lesestoff de siste ukene. Som i september har dere nok en gang holdt et høyt nivå kvalitetsmessig og jeg har hatt det vanskeligere enn noen sinne med å velge de beste brukeranmeldelsene.

Denne måneden har vi vært så heldige at vi har fått tilført en ny moderator. Caspy92 fikk spørsmål om han ville være med på å gjøre Spill.no’s anmelder-community enda bedre og svarte ja umiddelbart. Her har vi noen få ord fra Caspy92 selv om hvordan den første tiden som moderator – med hovedvekt på brukeranmeldelser – har vært.

– De siste ukene mine har vært sterkt preget av min nye status her på Spill.no. Som «the new guy» i Spill.no’s moderator-crew har jeg fått et nytt perspektiv på ting, og blitt mer bevisst på hvor mye arbeid som egentlig ligger bak det tikkende communityet og anmeldelsene som publiseres. Som mentor fikk jeg den personen alle brukeranmeldelsene går gjennom før publisering – nemlig Paradox. Jeg stortrives med jobben og de andre moderatorene, og håper brukerene er like fornøyde med valget som jeg.

Uten å si noe særlig mer, her er de beste anmeldelsene fra måneden som var:

Setter den redaksjonelle anmeldelsen i skammekroken

I forrige artikkel var det 14-år gamle Grotlo94 som fikk æren med å være først ute. Denne gangen er det 18-årige Heretic som får første stikket. Han serverer oss en anmeldelse av spillet «Halo 3: ODST» som setter den redaksjonelle anmeldelsen i skammekroken. Begrunnelsene er upåklagelige og så grundige at man lurer på om ikke skribenten burde søke seg jobb som spillanmelder. Anmeldelsen hans kan leses her.

«Vekk meg til Idol!»

Shakazulu28 har vært en fremtredende bruker i anmelder-samfunnet her på Spill.no en god stund nå. På tross av sin unge alder serverer han lange, velbegrunnede og til tider morsomme anmeldelser som jeg glatt plasserer blant eliten av anmeldelser her på siden. Denne gangen er det spillet The Settlers: Heritage of Kings som får kjørt seg, og det legges ikke skjul på at anmelder ikke er særlig imponert. Som de fleste anmeldelsene hans er også denne temmelig lang, så jeg anbefaler deg å finne frem kaffekanna og noe å bite i – for dette er noe som bare MÅ leses.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sterk Guybrush-remake

Monkey Island-spillene har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt, grunnet sin humor og gode story og tilfredsstillende gameplay. Et medlem som deler min begeistring er LordEvang. Han plukket nylig opp remaken av «The Secret of Monkey Island», nemlig «The Secret of Monkey Island: Special Edition».

I anmeldelsen sin fanger han essensen av det som har gjort spillet så elsket og gir nykommere en formening om spillet virkelig er så bra som gammer’n i stua sier. Anmeldelsen er tydelig gjennomtenkt og har en oppbygning som gjør at det hele henger fint sammen. I tillegg har han holdt seg til en passelig lengde som passer seg til morgenkaffen. Konklusjonen? Joda, vi kan vel si så mye som at anmelder anbefaler deg å spille gjennom spillet to ganger…

«…det beste spillet så langt»

Fotballspill har jeg aldri hatt noen særlig sans for og da jeg skjønte at spillet «FIFA 10» skulle komme ut denne måneden, så forberedte jeg meg på en haug med uintressante anmeldelser. Jeg ble temmelig overrasket når antallet anmeldelser av Fifa 10 denne måneden aldri oversteg tre – og anmeldelsene var ikke på langt nær så uinteressante som jeg hadde tenkt. En av dem som gjorde et hederlig forsøk var brukeren Dream93 på 16 år.

Det legges ikke skjul på at anmelder er fan av spillene, men anmeldelsen lider ikke under dette på noen måte. Her er det ærlighet som råder, og det er tydelig at han ikke skriver i lykkerus etter noen timer med spillet. Det pekes ut hva som er bra, men han drar også frem ting han savner på en hard og konkret måte. Anmeldelsen kan leses her.

«Kamferdrops-posen»

Forrige måned var det vår nyutnevnte moderator Caspy92 som fikk fylle denne plassen med sin totalslakt av spillet «Big Rigs: Over the Road Racing». Denne måneden har Shakazulu28 gått løs på et spill uten skam, og han er om mulig like nådeløs.

Tittelen hans røper med en gang at han har lite til overs for spillet – og deretter går det bare en vei. Hadde utviklerene lest dette ville de falt sammen i fosterstilling og grått stille for seg selv, mens produsentene hadde hengt seg i taklampene. Dette er et velfortjent ballespark i riktig retning som gjør at denne anmeldelsen blir kåret til «Månedens kamferdrops: Oktober». Les slakten i sin helhet her.

Mye for pengene

For min del har alltid spill fra PSN og Arcade føltes minimalistiske og dyre i forhold til hva du får, men nå har det i hvert fall kommet et spill jeg ikke satt igjen med en slik følelse til. En annen person her på Spill.no som deler meningen min er Nowayerik, som har anmeldt spillet denne måneden. Spillet jeg snakker om er selvfølgelig «Shadow Complex». Gjennom sin profesjonelle og verdensvante ordlegging skildrer skribenten sin oppfatning av spillet og legger ingenting i mellom. Nok et must av en anmeldelse å lese – spesielt om du har noen sårt ervervede Microsoft-points liggende.

Alt var så mye bedre før…

Det er ingen hemmelighet at jeg var begeistret for den forrige anmeldelsen til 17 år gamle Svinepels, hvor han skrev om en gammel perle ved navn «Half Life». Denne gangen graver han nok en gang i kista og finner frem en av mine personlige favoritt-snikespill gjennom tidene: «Thief: The Dark Project». Anmelderen setter som vanlig sin ære i å skrive så bra som mulig, og resultatet blir deretter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Helproff anmeldelse

Det er ikke til å komme bort i fra at da Naughty Dog slapp oppølgeren til kassasuksessen «Uncharted: Drake’s fortune», «Uncharted 2: Among Thieves» denne måneden, så jeg var forberedt på at det ville komme anmeldelser av spillet. Overraskende nok var det ikke så mange som anmeldte det som jeg hadde trodd på forhånd. En av dem som gjorde det var brukeren Esso – som slår til med en anmeldelse verdig en publisering i en papiravis.

Anmelderen viser tydelig at han er komfortabel med vår anmeldelse-editor ved å utnytte den til å lage et litt mer avansert design på anmeldelsen sin enn det som er vanlig. Språket er godt, variert og folkelig. Den helproffe anmeldelsen kan leses her.

Lek Rambo i jungelen

Det er ikke bare når det kommer til å skrive at brukeren Shakazulu28 kommer godt ut av det – han er også forunderlig god til å variere valget av hvilke spill han skal anmelde.

Den nyeste anmeldelsen hans er av en FPS fra 2008 – «Far Cry 2». Som med de fleste andre anmeldelsene hans anbefaler jeg at du finner deg en god stol og noe å bite i, for dette er både langt, grundig og av høy kvalitet. Jeg skal ikke lyve på meg at jeg liker spillet – for det gjør jeg ikke – men jeg får allikevel pokker så lyst til å gi det enda et forsøk når jeg leser anmeldelsen.

Tidenes morsomste tittel

Caspy92 har bygget sitt rykte her på Spill.no ved hjelp av morsomme og oppfinnsomme spillanmeldelser hvor han slakter dårlige spill nedenom og hjem, og denne gangen er intet unntak. Hadde det ikke vært for Shakazulu28 ville han nok en gang kapret prisen for «Månedens kamferdrops», men han får i stedet en «honorable mention» for det jeg mener må være tidenes morsomste tittel på en anmeldelse her på Spill.no: «Fløy et lite spillcover ut av vindu, ut av vindu». Du vet hva du har i vente.

Jeg trenger DIN hjelp

I desember vil jeg i tillegg til å oppsummere måneden som var ha med en anmeldelse fra tiden før jeg begynte å skrive denne artikkel-serien – det vil si tiden før august 2009. Her er det mye og ta av, så for å gjøre dette litt mer praktisk, vil jeg at dere brukerene skal sende inn forslag til anmeldelser jeg burde profilere. Dette gjøres ved å sende meg en PM her på Spill.no (trykk her), og sende meg linken til den aktuelle anmeldelsen som du mener gjør seg fortjent til å bli dratt frem.

Grunnet anmelderkonkurransen som pågår så kommer min neste artikkel ikke før i slutten av desember. Alle anmeldelser som blir sendt inn etter 29. oktober er ikke vurdert for denne artikkelen, da de vil regnes som bidrag til den nevnte konkurransen. Om du føler ventetiden blir for lang, så finner du artikkelen fra september her.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.