Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

mar 03 Spill.no  

Forrige måned var som vanlig fylt med godsaker, og igjen plukker jeg ut det beste av det beste. Kvaliteten har siden jeg begynte med artiklene mine tatt seg drastisk opp, og jeg skryter ikke når jeg sier at Spill.no har et av de beste anmelder-communitiene i Norge. Ikke bare er dere produktive, men dere hjelper også hverandre med å forbedre kvaliteten og gir kommentarfeltene et hyggelig preg.

Velkjent kvalitet

I Januars artikkel skrøt jeg «Angmar» i skyene, og neimen har han ikke klart å stjele hovedplassen i artikkelen min også denne måneden. Denne gangen har han skrevet 4 anmeldelser som bare understreker stålkontrollen han har vist i tidligere anmeldelser. Første spillet i ilden denne gang er slåss-spillet «Tekken 6» fra 2009. Den erfarne skribenten sparer ikke på kruttet og bruker det norske språk og dets virkemidler til det fulle. Som han sier i anmeldelsen sin: «Det er kunst, rett og slett.»

Til tross for at han med sine 22 år ikke er den eldste gameren jeg kjenner, har jeg etterhvert vendt meg til at enhver anmeldelse som kommer fra Angmars hånd inneholder et lite stykke spillhistorie som kan gjøre selv den største trivia-entusiast misunnelig. Med god oversikt fører han oss gjennom spillhistorien og minner oss om spill vi for lengst har glemt, samtidig som han setter nye spill i forhold til dem. Dette er også tilfellet i anmeldelsen hans av spillet «Soulcalibur IV». Som vanlig får vi på en effektiv og lettlest måte vite om spillet er noe for oss, eller om det er noe man burde styre unna, lett blandet med spill-trivia. Det er ikke et fnugg av tvil i meg når jeg sier at Angmar tar tittelen «beste brukeranmelder: februar».

Les også:

God debut

Brukeren «Thewerty» debuterte med sine første anmeldelse her på Spill.no denne gangen, og har med det skrevet en av de bedre førstegangsanmeldelsene her på siden. Med stødig og godt språk anmelder han et spill som undertegnede har brukt en god del timer på i det siste, nemlig «Darksiders: Wrath of War». Gjennom en lettlest, men passe grundig anmeldelse gir han deg effektivt oversikten over historien og det generelle gameplayet og når konklusjonen kommer, er begrunnelsen upåklagelig.

Anmelder Halo-spill

Halo-spillene har høstet mye ros opp igjennom årene, og denne måneden har «Ramboolga» tatt for seg to av dem. Begge anmeldelsene markerer som i «Thewerty» sitt tilfelle, en lovende debut som anmelder her på Spill.no. I sin første anmeldelse tar skribenten for seg spillet som viste at Halo-formelen kan fungere i flere sjangere; «Halo Wars», før han i sin andre anmeldelse tar oss tilbake til spillet som startet det hele; «Halo: Combat Evolved». Det er ingen underdrivelse når jeg sier at Ramboolga har en lovende fremtid foran seg om han fortsetter med skrivingen, noe som er svært så sannsynelig da han prøver å få skaffet seg Halo 2 til det formålet.

To knasegode anmeldelere – en spillserie

«Action-RPG»-spillene Mass Effect 1 og 2 skiller seg ut blant mengden med det enorme universet og sine engasjerende dialoger og har skaffet seg en sterk fanbase i gamer-communitiene. Med Mass Effect 2s utgivelse i slutten av januar satt jeg bare og ventet på en anmeldelse, og jeg ble ikke skuffet. Forum-moderatoren «Fantomena» kom 2 uker etter utgivelsen med en anmeldelse som det helt klart ligger mye arbeid bak. Noe som kom overraskende på meg, var at bare to dager etter dette, kom den velkjente «ShakaZulu28» med en anmeldelse av forgjengeren «Mass Effect». Har man bare fulgt bittelitt med her på spill.no de siste månedene, var kanskje ikke kvaliteten på anmeldelsen spesielt overraskende helt på topp. Begge anmeldelsene utfyller hverandre perfekt, og viser det ypperste av kvalitetene til anmelderene og anbefales på det sterkeste. Finn frem kaffekoppen og noen kjeks, for dette er ikke bare godt skrevne anmeldelser – de er svært så grundige også. Les også: «Dark Void» av Fantomena.

Underholdende lesning

Jeg må innrømme at Tower Defence-spill gjerne går under kategorien «obskurt søppel» når jeg vurderer spill, men etter å ha lest «Arch3mond» sin anmeldelse av «South Park Let’s Go Tower Defense Play!», ble jeg faktisk litt interessert. I tillegg til å være generelt god til å skrive har den 18-år gamle Elverum-gutten lekt seg litt med layouten på anmeldelsen. Gjennom fin bildeplassering og innkluderte bildetekster har han klart å hindre bildene i å bryte flyten i anmeldelsen, og gjort den mer attraktiv å lese. Kombinert med humor, er dette en anmeldelse som anbefales på det sterkeste. Jeg siterer Angmar i kommentarfeltet: «Jeg lo godt flere ganger da jeg leste denne anmeldelsen, og det er tydelig at du får med deg viktige South Park-elementer som spillet har i anmeldelsen din.»

En ung gamers første kjærlighet

Sist ut for denne gang er gjengangeren Soft-Is, som var med i artikkelen for desember. Siden den gang har han videreutviklet seg noe enormt, og man merker at det unge talentet har blitt mer komfortabel med sjangeren. I sin nyeste anmeldelse har vi blitt introdussert for spillet som etter det han selv sier, var det som gjorde ham til en gamer. RTS-RPG’et «Warcraft III: Reign of Chaos» fra 2002 skal altså høste mye av æren for at skribenten i første omgang ble en gamer, og jeg ser tydelige tendenser av researh rundt spillet som kan likne på det man finner i anmeldelsene til Angmar.

Takk for nok en måned

Det har som vanlig vært en fryd å være ansvarlig for anmeldelsene deres, og jeg ser frem til en ny måned med gode og kreative anmeldelser fra dere brukerne i mars. Jeg må benytte anledningen til å beklage at det denne måneden ikke har blitt kåret noe kamferdrops, da jeg dessverre ikke fant noen jeg med hånden på hjerte kunne kåre til vinner. Jeg utfordrer dere dermed til å komme med noen knasegode slakt-anmeldelser i mars slik at vi igjen kan kåre månedens slaktanmelder. Igjen, takk for at dere gjør jobben min så interessant og morsom – dere gjør det hele verdt det!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.