Mario i bråk med dyrevernere
0

Mario i bråk med dyrevernere

nov 15 Spill.no  

Dyrevernsorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har gått ut mot Marios bruk av pels i sin Tanooki Suit.

Uetisk Mario

Det er mye kontrovers ute og går i spillbransjen, men det er stort sett vold og sex som er tema når spill skal henges ut for grov umoral. Og det er sjelden Nintendo-spill som får gjennomgå. Nå er imidlertid utgiverens rørleggerikonet Mario blitt anklaget for pelsbruk, og for å sende ut feil signaler til spillerne.

– Når prinsessen skal reddes, er Mario kjent for å ta i bruk alle nødvendige midler for å slå fienden, til og med å ikle seg skinnet til en vaskebjørn for å få superkrefter, uttaler PETA i et presseskriv.

Tanooki Suit, som er drakten i sentrum for kritikken, er en vaskebjørndrakt Mario tar i bruk i blant annet Super Mario Bros. 3 for å fly korte avstander av gangen. Tanuki er en japansk variant av vaskebjørnen.

– Tanooki Suit er kanskje bare en drakt i Mario-spillene, men i det virkelige liv blir tanuki-vaskebjørnene flådd levende for pelsen sin. Ved å ikle seg Tanooki, signaliserer Mario at det er OK å gå med pels, forklarer PETA.

I tillegg til protesten, har PETA utviklet et Flash-spill ved navn Super Tanooki Skin 2D, hvor man som en naken vaskebjørn må fange Mario for å få tilbake pelsen sin.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.