Mer dødt kjøtt på bena
0

Mer dødt kjøtt på bena

mai 16 Spill.no  
lack Ops åpner munnen atter en gang og hiver innpå vitamintilskudd. Vi har kikket på tilleggspakken Escalation, som ble lansert på Xbox Live og… der hvertfall,  i forrige uke. 
Stockpile  skjuler et hemmelig lager med masseødeleggelsesvåpen, sirlig gjemt blant russiske gårdsbygninger og et lett lag med snø. Lageret er sperret av med automatiske dører som piper høylytt når noen åpner dem, så sørg for å ha backup når flagget skal tas. Banen er kanskje liten, men det hektiske og komplekst utformede lageret utgjør litt av en utfordring å forsvare, og er en fin kontrast til resten av banen som blir ganske bedagelig i forhold. 
Convoy er kanskje min favoritt, med sin lyse forstadsstemning og en utforming som passer de fleste spillestiler. Midt i banen befinner det seg en ødelagt motorvei, med åpenbare sniperposisjoner på hver side. Her er det duket for skikkelige cowboydueller med kikkertsikte. På sidene kan den listige fanten snike seg ubemerket langs vegetasjon og gjennom vinduer, ta en pust i bakken inni vannklosettet eller oppå en trailer, og bare hanke inn poeng på overraskelsesmomentet. Et enormt skilt med bilde av mannen med ljåen peker således ut et viktig poeng:  “Death is watching you. Take the corners slow.”  
Hotel er en flott bane, med mindre man blir sur og bitter over at eldre maps blir freidig reskinnet og resirkulert. Taket på et luksuriøst hotell er uansett et godt premiss for harde kamper, og også her finner vi action for alle, med balkonger til sniperne, hemmelige og risky sidepassasjer for sleipingene, sauna for de frosne og heiser for de late. Bonus latterpoeng for claymores i heisen. 
Dyrehager forbindes gjerne med spennende dyr og familiehygge, men et opphold på Treyarchs Zoo kan ødelegge ethvert håp om koselig idyll. Dyrene har rømt for lengst, akvariet er tørrlagt og det hele minner egentlig mest om hovedkvarteret til en sinnssyk klovneseriemorder. Isteden er parken full av elitesoldater med engelsk pipestemme, som camper inni og oppå grotter og reklameboder, sniker seg rundt oppå en ødelagt trikkeskinne høyt over bakken, gjemmer seg bak det frostede glasset i akvariet og generelt lager kvalm. Zoo er en rikholdig og ganske stor bane, med en masse kriker og kroker toppet med en trykket, forlatt stemning og et sug etter sukkerspinn.
Escalations tilbud til de zombiesultne er over all forventning denne gang; istedenfor presidenter og slitne vitenskapsmenn møter vi selveste cabron escabroso Danny Trejo, Robert ”Freddy” Englund, Michael Rooker fra TV-serien ”The Walking Dead” og Sarah Michelle Gellar, eller vampyrslakteren Buffy, midt i en filminnspilling (gjett sjangeren). Noe går selvsagt fryktelig galt, og plutselig vrimler det av ekte zombier på den forlatte forskningsstasjonen. Som om ikke sultne vandøde og isende kulde var nok, vandrer en forvokst  George A. Romero rundt med en diger, strømførende studiolampe som klubbe. Han er i seg selv et mysterium, som man må overleve en stund for å avdekke. Og det er ikke sikkert at aggresjon er den beste løsningen, for å si det sånn. Det er forfriskende med kjente fjes i Call of the Dead, men gameplayet er det samme elskede og hatede som før og preges egentlig lite av de celebre hovedpersonene. Banen er flere ganger større enn noen av de tidligere, og ser ut å favorisere avstandsbekjemping av hordene ved hjelp av zip-liner og katapulter. Er man glad i modusen er det altså bare å manne seg opp og ta regissøren ved hornene, eller var det brillene?    

Black Ops åpner munnen atter en gang og hiver innpå vitamintilskudd. Vi har kikket på tilleggspakken Escalation, som ble lansert på Xbox Live og… ja, bare der,  i forrige uke. 

Fra dyrehager til hemmelig lager

Stockpile skjuler et hemmelig lager med masseødeleggelsesvåpen, sirlig gjemt blant russiske gårdsbygninger og et lett lag med snø. Lageret er sperret av med automatiske dører som piper høylytt når noen åpner dem, så sørg for å ha backup når flagget skal tas. Banen er kanskje liten, men det hektiske og komplekst utformede lageret utgjør litt av en utfordring å forsvare, og er en fin kontrast til resten av banen som blir ganske bedagelig i forhold.

Convoy er kanskje min favoritt, med sin lyse forstadsstemning og en utforming som passer de fleste spillestiler. Midt i banen befinner det seg en ødelagt motorvei, med åpenbare sniperposisjoner på hver side. Her er det duket for skikkelige cowboy-dueller med kikkertsikte. På sidene kan den listige fanten snike seg ubemerket langs vegetasjon og gjennom vinduer, ta en pust i bakken inni vannklosettet eller oppå en trailer, og bare hanke inn poeng på overraskelsesmomentet. Et enormt skilt med bilde av mannen med ljåen peker således ut et viktig poeng:  “Death is watching you. Take the corners slow.”  

Hotel er en flott bane, med mindre man blir sur og bitter over at eldre maps blir freidig reskinnet og resirkulert. Taket på et luksuriøst hotell er uansett et godt premiss for harde kamper, og også her finner vi action for alle, med balkonger til sniperne, hemmelige og risky sidepassasjer for sleipingene, sauna for de frosne og heiser for de late. Bonus latterpoeng for claymores i heisen.

Dyrehager forbindes gjerne med spennende dyr og familiehygge, men et opphold på Treyarchs Zoo kan ødelegge ethvert håp om koselig idyll. Dyrene har rømt for lengst, akvariet er tørrlagt og det hele minner egentlig mest om hovedkvarteret til en sinnssyk klovneseriemorder. I stedet er parken full av elitesoldater med engelsk pipestemme, som camper inni og oppå grotter og reklameboder, sniker seg rundt oppå en ødelagt trikkeskinne høyt over bakken, gjemmer seg bak det frostede glasset i akvariet og generelt lager kvalm. Zoo er en rikholdig og ganske stor bane, med en masse kriker og kroker toppet med en trykket, forlatt stemning og et sug etter sukkerspinn.

Celebert besøk

Escalations tilbud til de zombiesultne er over all forventning denne gang; istedenfor presidenter og slitne vitenskapsmenn møter vi selveste cabron escabroso Danny Trejo, Robert ”Freddy” Englund, Michael Rooker fra TV-serien ”The Walking Dead” og Sarah Michelle Gellar, eller vampyrslakteren Buffy, midt i en filminnspilling (gjett sjangeren). Noe går selvsagt fryktelig galt, og plutselig vrimler det av ekte zombier på den forlatte forskningsstasjonen.

Som om ikke sultne vandøde og isende kulde var nok, vandrer en forvokst George A. Romero rundt med en diger, strømførende studiolampe som klubbe. Han er i seg selv et mysterium, som man må overleve en stund for å avdekke. Og det er ikke sikkert at aggresjon er den beste løsningen, for å si det sånn. Det er forfriskende med kjente fjes i Call of the Dead, men gameplayet er det samme elskede og hatede som før og preges egentlig lite av de celebre hovedpersonene. Banen er flere ganger større enn noen av de tidligere, og ser ut å favorisere avstandsbekjemping av hordene ved hjelp av zip-liner og katapulter. Er man glad i modusen er det altså bare å manne seg opp og ta regissøren ved hornene, eller var det brillene?

Call of Duty: Black Ops Escalation er tilgjengelig for Xbox 360. Pakken lanseres mest sannsynlig til Playstation Network og PC i juni.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.