Mer «Kane and Lynch»
0

Mer «Kane and Lynch»

Lynch lever livets glade dager som håndlanger i Shanghai. Han er involvert i en stor våpenhandel, men trenger hjelp for å gjennomføre den. Kane er en omflakkende sjel, en tidligere leiesoldat med familieproblemer. Han har derfor behov for å komme seg litt bort. Selv om det er store forskjeller mellom dem, ber Lynch Kane om hjelp. Dessverre går våpenhandelen i vasken – og snart er hele Shanghais underverden på jakt etter Kane og Lynch.

Kontrovers

Det originale «Kane and Lynch: Dead Men»-spillet utløste ved lanseringen i desember 2007 en såkalt «shitstorm» mot spillnettstedet Gamespot. En av deres anmeldere ga spillet karakteren 6 ut av 10, og som et direkte resultat av den dårlige anmeldelsen valgte utgiveren Eidos å trekke annonsekampanjer verdt «hundretusenvis av dollar» fra nettstedet. For å bøte på den dårlige anmeldelsen ovenfor Eidos, valgte Gamespot å sparke Jeff Gerstmann, den ansvarlige anmelderen.

Saken gikk imidlertid ikke upåaktet hen hos en rekke spillrelaterte blogger, og snart eksploderte hele saken i ansiktet på både Gamespot og Eidos – som i løpet av en knapp uke ble offer for en massiv proteststorm. Gamespot så trafikken falle, og ble sågar nødt til å trykke et offentlig dementi rundt oppsigelsen av Gerstmann – med forsikringer om at de skulle la Gerstmanns originale anmeldelse av «Kane and Lynch: Dead Men» stå uendret.

Nye bilder

Nå er imidlertid «Kane and Lynch 2» snart her, og forhåpentligvis har både Gamespot og Eidos lært en lekse – både i hvordan man utvikler gode spill, og hvordan man håndterer dårlig presse.

Spillet ser i hvert fall imponerende nok ut på disse bildene:

«Kane and Lynch 2» har utgivelse en gang i 2010, og kommer til Playstation 3 og Xbox 360.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.