Microsoft planlegger å kjøpe Activision Blizzard
0

Microsoft planlegger å kjøpe Activision Blizzard

jan 18 Anders Lønning  

Den suksessrike utgiveren og alle deres tilhørende studioer kommer på en prislapp på over 600 millarder kroner.

Relativt kort tid etter at Microsoft og Bethesda sjokkerte verden med det som frem til da var tidenes oppkjøp i spillindustrien, lager teknologi-giganten bølger nok en gang i et oppkjøp som forener to av de største aktørene i spillindustrien til det som nå blir verdens tredje-største spillselskap.

Microsoft slår i bordet med en pris som er høyere 45% enn hva Activision var verdsatt til ved stengetid fredag, men markedsanalytikere ser fortsatt på oppkjøpet som et røverkjøp som blir gjort på et strategisk smart tidspunkt. Ledelsen i Activision Blizzard har vært i søkelyset en stund for dårlig håndtering av, og i noen tilfeller direkte delaktighet i, diskrimineringen som har funnet sted hos studioet over lenger tid.

Oppkjøpet kommer også i kjølvannet av at Xbox sjefen Phil Spencer nylig fordømte ledelsen hos Activision for ikke å ha gjort mer for å skape en inkluderende arbeidsplass for sine ansatte, og sa at Microsoft revurderte sitt forhold til selskapet. Lite visste vi hva som foregikk bak kulissene.

Image

Per nå vil Bobby Kotick og resten av Activision Blizzard ledelsen fortsette i sine stillinger til overdragelsen er ferdigstilt, men mange spekulerer i at Kotick, som lenge har blitt sett på av mange som roten til mye av det som er galt i spillindustrien, mest sannsynlig forsvinner fra stillingen når Microsoft endelig overtar i juni 2023.

Dette betyr at Microsoft, i tillegg til sine egne serier som Halo, Fable, Psychonauts, Forzsa og Banjo-Kazooie for å nevne noen, samt de de fikk gjennom oppkjøpet av Bethesda, DOOM, Skyrim, Fallout, Wolfenstein, Deathloop og Prey, nå kan sko seg med eierskap av Candy Crush, Call of Duty, Tony Hawk Pro Skater, Warcraft, Starcraft, Diablo, Overwatch, Spyro the Dragon og Crash Bandicoot, og mange fler.

Hvis oppkjøpet går gjennom vel og merke. Vi får se hva den føderale handels kommisjonen sier til nyhetene om oppkjøpet.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.