Microsoft kjøper ZeniMax og Bethesda
0

Microsoft kjøper ZeniMax og Bethesda

sep 21 Anders Lønning  

Microsoft annonserte i dag at de kjøper ZeniMax Media for svimlende 7,5 milliarder dollar, med på kjøpet kommer da også id Software (det legendariske studioet bak DOOM, Wolfenstein og Quake) Arkane Studios (Dishonored, Prey og det kommende Timeloop), Machine Games (De nyere Wolfenstein spillene), Tango Gameworks (The Evil Within), Bethesda (Elder Scrolls og Fallout) og Zenimax Online (The Elder Scrolls Online).

Oppkjøpet kommer etter en rekke spekulasjoner om hvorvidt teknologigiganten kom til å kjøpe spill-delen av Warner Bros. Entertainment, og etter at selskapet ikke klarte å kjøpe seg en andel i video-delings appen TikTok nå nylig.

Dette kan komme til å få ekstremt store ringvirkninger i en spillindustri som står ovenfor en av sine sykliske vippepunkt nå som en ny konsollgenerasjon sparkes i gang om bare to snaue måneder.

Vil hele katalogen til ZeniMax nå bli eksklusiv til Microsoft sine plattformer?

Det er selvfølgelig en mulighet, men med tanke på at Xbox har beveget seg i retningen av å være en tjenesteholder i stedet for å kun være en plattformholder kan dette være tyngden som må til for å kunne selge inn Xbox Game Pass som en tjeneste som vil være plattformagnostisk.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.