Microsoft slår til med tonnevis av spill
0

Microsoft slår til med tonnevis av spill

Etter EA satte Microsoft E3 i høygir og fyrte av med en konferansen som ikke var noe å tulle med. Spill etter spill etter spill ble vist, og jeg må si jeg ble nesten litt sliten på slutten av å se hvilke som var eksklusive lanseringer og hvilke som var eksklusive permanent, men la oss hoppe ut i konferansen og den enorme spillisten. 

Ikke overraskende kom Microsoft ut umiddelbart med stort fokus på 4k oppløsning på grunn av Scorpio som nå har fått navnet Xbox One X, kan aldri få nok X’er. Xbox One X og Xbox One S kommer 7.november i år, One X selges til 499$ som nok betyr at den vil koste rundt 5000kr i Norge. Etter en kort introduksjon til One X og løftet om “native 4k” (altså ikke noe slags metode for oppskalering, men pur 4k) ble det mye teknisk prat fra Microsoft sin side, noe de selvfølgelig måtte gjøre, men de gikk litt for langt ned i detaljer og dette var nok det eneste minuset med hele konferansen. Det kom et løfte om at One X skal være kompatibel med alt av hardware og spill fra Xbox One, noe jeg tok som en selvfølge, men som tydeligvis må sies. Til de som ikke har en 4k tv ble det også sagt at signalet fra One X vil gi bedre visuell opplevelse til 1080p skjermer. Utover konferansen kom det noen gode sitat fra Microsoft som er verdt å ta vare på og sjekke opp senere som “Verdens kraftigste konsoll” og “Xbox One X minste Xbox noensinne”.

Etter alt det tekniske og tørre kom spillene etterhvert på rekke og rad og det begynte med Forza Motorsport 7. En imponerende trailer og demo viste hva One X var i stand til, og her kom det også trykk på 4k og 60fps som definitivt vil gi en god opplevelse i et bilspill. Spillet kommer ut 3.oktober i år til Xbox One og Windows 10. Før jeg går videre må jeg bare si at det Microsoft kaller eksklusive spill er spill som både er til Xbox One og Windows 10, fra nå av blir jeg bare å si eksklusiv istedet for å skrive både Xbox One og Windows 10.

Neste spill ut var Metro Exodus som kommer iløpet av 2018, og her viste de en såkalt “skripted demo” som betyr at de viser en video av noen som spiller spillet, derfor var det ekstra rart at jeg la merke til problemer med fps’en, men dette kan selvfølgelig ha vært streamen. Assassin’s Creed Origins ble annonsert og kommer 27.oktober i år. Dette Assassin’s Creed tar plass i oldtidens Egypt og demoen/traileren de viste frem sa en hel del om hvordan dette spille blir sånn rent gameplay-messig. RPG-elementer blir visst sentralt i dette spillet og vi fikk blant annet sett karakter gå opp et nivå, buer med ulike stats, og “rustning”. Etterpå fikk vi et lite glimt av det såkalte PlayerUnknown’s Battlegrounds som de sa var en slags battle royale med hundre stykker online, og spillet kommer sent i 2017. 

Vi fikk et lite glimt av et spill kalt Deep Rock Galactic som ved nærmere undersøkelse viser seg å være en FPS for 1-4 spiller (co-op) som skal være tilgjengelig i 2018 ifølge Steam. Ved første øyekast så dette ut som en slag Minecraft møter Left 4 Dead så det kan bli interessant. Mens vi er inne på zombier så viste også Microsoft trailer til det nye State of Decay 2 som kommer iløpet av 2017. Personlig er jeg svært interessert i å se om de fikset mye av problemene de hadde i State of Decay. Det var på dette tidspunktet i konferansen at det skjedde noe merkelig. Som tidligere begynte bare en ny trailer til et nytt spill, men denne gangen zoomet kameraet ut og der sto det en såkalt “shout caster” som begynte å rope som en gal. Det han sa hadde sikkert noe med spillet å gjøre, men det var ikke så lett å høre. Dette var selvfølgelig Microsoft sin måte å vise at de også kan lage spill til E-sports markedet, og spillet heter The Darwin Project og er en såkalt konsoll lansering eksklusiv (spillet kommer først til Xbox og til andre konsoller senere). 

Så kom det uunngåelige, Minecraft. Det måtte komme et sted i konferansen og her var nyheten ar de skal forene serverne til PC, konsollene, VR og mobile enheter iløpet av høsten 2017. Det kommer også en Super Duper Graphics Pack som ser ganske bra ut. Da Dragonball Fighter Z ble annonsert fikk jeg store øyne fordi dette ser ut til å bli det beste Dragonball-spillet på år og dag. Med Guilty Gear lignende grafikk og gameplay så ser Fighter Z ut til å være det spillet fansen har vært på utkikk etter, og det kommer tidlig i 2018. Etter denne overraskelsen så kom det enda en overraskelse med Black Desert Online som er en koreansk MMORPG som kommer til Xbox One tidlig i 2018. Det var på dette tidspunktet at jeg skjønte hvilken type konferanse dette var, og den tanken ble bekreftet med det visuelt nydelige The Last Night som ser ut som en slags 2D-versjon av Blade Runner, men med en slags dybde i bildet som tilsvarer 3D. Det så uansett nydelig ut og det er en konsoll lansering eksklusiv, men det er ikke kommet noe dato på det enda. Når du trodde det visuelle allerede var på topp så kommer The Artful Escape med sin 60talls syregrafikk og viser fram noe av det mer bisarre jeg har sett på disse konferansene. Også et spill jeg ser frem til, men desverre ingen dato på det enda.

Micrsoft har også svaret på Dark Souls og Blooborne med sitt nye Code Vein som kommer tidlig i 2018. Rare kom tilbake i år for å vise mer av deres Sea of Thieves som er en slags online pirat ting. Denne gangen fikk vi se mer enn bare noen folk på et piratskip, og dette spillet ser ut til å bli anske stort i størrelse, men også med tanke på variasjon i gameplay. Vi fikk se piratene dukke etter skatter, følge sjørøverkart/gåter, slåss mot skjeletter, og ikke minst fyre seg selv med en kanon ombord i et fiendeskip. Hva mer kan man be om? Spillet kommer i alle fall tidlig i 2018. Tacoma fikk en liten trailer fordi det kommer allerede 2.august som ikke er så lenge til. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne når jeg i 2017 fikk se en 3D-platformer som ikke er laget av Nintendo, nemlig Super Lucky’s Tale som er en eksklusiv som kommer 7.november 2017. Spillet ser ut til å være en morsom liten sak, men hovedkarakteren ligner noe fælt på Conker. Cuphead fikk også en liten trailer som gjør dette til det tredje E3 det har vært med på uten å blitt lansert, men nå har vi endelig fått en dato som er 2.september, og dette er en eksklusiv.

Terry Crews flekset musklene sine til alles overraskelse og viste frem Crackdown 3 som ikke var noen overraskelse. Dette er selvfølgelig et eksklusivt spill og det kommer allerede 7.november. Etter Terry Crews lille fremføring fikk vi en montasje som viste en drøss av indie-spill som kommer til Xbox, og blant dem så jeg et spill kalt Fable Fortune som er et kortspill som spiller på populæriteten til Gwent og Hearthstone, men Fable er Fable og jeg tar det som en rett i mine forutsigelser. Her begynte ting å roe seg litt ned og vi fikk se spill som Ashen som også er en eksklusiv og som ut ifra traileren kunne vært et hvilket som helst spill, men det hadde en slags sjarm over designet og det viste seg ved nærmere undersøkelse å være en action RPG. En forfølger til Life Is Strange ble annonsert kalt Life Is Strange Before The Storm.

Til min store overraskelse ble en stor og god bit av konferansen brukt til Middle Earth Shadow of War, og her ble det vist frem en trailer og en middelmådig demo som jeg tror ble altfor kort for å vise hvor ufattelig stort det spillet er. Om det er bra eller dårlig får vi alle finne ut av 10.oktober i år. En fin liten avslutning på horden av spill kom med Ori and the Will of the Wisps som fikk en liten trailer akkompagnert av live pianomusikk, og oppfølgeren ser like nydelig ut som forfølgeren. Til slutt ble det snakket en del om Xbox One sin mulighet til å spille Xbox 360-spill gjennom sin software, og det var her nyheten kom ut at også originale Xbox-spill skal bli tilgjengelig på denne softwaren som i alle fall fikk jubelen frem i publikum. Så var det bare toppen av kransekaka igjen, og der jeg tippet at Halo skulle komme inn ble det isteden for en ny Sci-Fi-serie vist, nemlig Anthem. På slutten av konferansen hadde jeg helt glemt at spillet skulle vises og det ble med en gang logisk for meg at dette selvfølgelig var finalen til denne fartsfylte konferansen. Spillet ser lovende ut og er i mine øyne en slags blanding av Destiny og Horizon Zero Dawn.  

Det var Microsoft sin pressekonferanse og det var ikke uforventet at det kom til å vises mange spill, men denne gangen ble jeg virkelig imponert over hva de hadde å vise frem. Selvfølgelig er alt dette også tilgjengelig til PC, men for de som ikke har en mektig PC eller som rett og slett ikke gidder å drive på med det så er dette en meget solid rekke med spill. Hva synes dere? Hva likte dere best? Tror dere dette kommer til å være den beste konferansen? 

Etter EA satte Microsoft E3 i høygir og fyrte av med en konferansen som ikke var noe å tulle med. Spill etter spill etter spill ble vist, og jeg må si jeg ble nesten litt sliten på slutten av å se hvilke som var eksklusive lanseringer og hvilke som var eksklusive permanent, men la oss hoppe ut i konferansen og den enorme spillisten.

 

Ikke overraskende kom Microsoft ut umiddelbart med stort fokus på 4k oppløsning på grunn av Scorpio som nå har fått navnet Xbox One X, kan aldri få nok X’er. Xbox One X og Xbox One S kommer 7.november i år, One X selges til 499$ som nok betyr at den vil koste rundt 5000kr i Norge. Etter en kort introduksjon til One X og løftet om “native 4k” (altså ikke noe slags metode for oppskalering, men pur 4k) ble det mye teknisk prat fra Microsoft sin side, noe de selvfølgelig måtte gjøre, men de gikk litt for langt ned i detaljer og dette var nok det eneste minuset med hele konferansen. Det kom et løfte om at One X skal være kompatibel med alt av hardware og spill fra Xbox One, noe jeg tok som en selvfølge, men som tydeligvis må sies. Til de som ikke har en 4k tv ble det også sagt at signalet fra One X vil gi bedre visuell opplevelse til 1080p skjermer. Utover konferansen kom det noen gode sitat fra Microsoft som er verdt å ta vare på og sjekke opp senere som “Verdens kraftigste konsoll” og “Xbox One X minste Xbox noensinne”.

 

Etter alt det tekniske og tørre kom spillene etterhvert på rekke og rad og det begynte med Forza 7 motorsport. En imponerende trailer og demo viste hva One X var i stand til, og her kom det også trykk på 4k og 60fps som definitivt vil gi en god opplevelse i et bilspill. Spillet kommer ut 3.oktober i år til Xbox One og Windows 10. Før jeg går videre må jeg bare si at det Microsoft kaller eksklusive spill er spill som både er til Xbox One og Windows 10, fra nå av blir jeg bare å si eksklusiv istedet for å skrive både Xbox One og Windows 10.

 

Neste spill ut var Metro Exodus som kommer iløpet av 2018, og her viste de en såkalt “skripted demo” som betyr at de viser en video av noen som spiller spillet, derfor var det ekstra rart at jeg la merke til problemer med fps’en, men dette kan selvfølgelig ha vært streamen. Assassin’s Creed Origins ble annonsert og kommer 27.oktober i år. Dette Assassin’s Creed tar plass i oldtidens Egypt og demoen/traileren de viste frem sa en hel del om hvordan dette spille blir sånn rent gameplay-messig. RPG-elementer blir visst sentralt i dette spillet og vi fikk blant annet sett karakter gå opp et nivå, buer med ulike stats, og “rustning”. Etterpå fikk vi et lite glimt av det såkalte PlayerUnknown’s Battlegrounds som de sa var en slags battle royale med hundre stykker online, og spillet kommer sent i 2017.

 

Vi fikk et lite glimt av et spill kalt Deep Rock Galactic som ved nærmere undersøkelse viser seg å være en FPS for 1-4 spiller (co-op) som skal være tilgjengelig i 2018 ifølge Steam. Ved første øyekast så dette ut som en slag Minecraft møter Left 4 Dead så det kan bli interessant. Mens vi er inne på zombier så viste også Microsoft trailer til det nye State of Decay 2 som kommer iløpet av 2017. Personlig er jeg svært interessert i å se om de fikset mye av problemene de hadde i State of Decay. Det var på dette tidspunktet i konferansen at det skjedde noe merkelig. Som tidligere begynte bare en ny trailer til et nytt spill, men denne gangen zoomet kameraet ut og der sto det en såkalt “shout caster” som begynte å rope som en gal. Det han sa hadde sikkert noe med spillet å gjøre, men det var ikke så lett å høre. Dette var selvfølgelig Microsoft sin måte å vise at de også kan lage spill til E-sports markedet, og spillet heter The Darwin Project og er en såkalt konsoll lansering eksklusiv (spillet kommer først til Xbox og til andre konsoller senere).

 

Så kom det uunngåelige, Minecraft. Det måtte komme et sted i konferansen og her var nyheten ar de skal forene serverne til PC, konsollene, VR og mobile enheter iløpet av høsten 2017. Det kommer også en Super Duper Graphics Pack som ser ganske bra ut. Da Dragonball Fighter Z ble annonsert fikk jeg store øyne fordi dette ser ut til å bli det beste Dragonball-spillet på år og dag. Med Guilty Gear lignende grafikk og gameplay så ser Fighter Z ut til å være det spillet fansen har vært på utkikk etter, og det kommer tidlig i 2018. Etter denne overraskelsen så kom det enda en overraskelse med Black Desert Online som er en koreansk MMORPG som kommer til Xbox One tidlig i 2018. Det var på dette tidspunktet at jeg skjønte hvilken type konferanse dette var, og den tanken ble bekreftet med det visuelt nydelige The Last Night som ser ut som en slags 2D-versjon av Blade Runner, men med en slags dybde i bildet som tilsvarer 3D. Det så uansett nydelig ut og det er en konsoll lansering eksklusiv, men det er ikke kommet noe dato på det enda. Når du trodde det visuelle allerede var på topp så kommer The Artful Escape med sin 60talls syregrafikk og viser fram noe av det mer bisarre jeg har sett på disse konferansene. Også et spill jeg ser frem til, men desverre ingen dato på det enda.

 

Micrsoft har også svaret på Dark Souls og Blooborne med sitt nye Code Vein som kommer tidlig i 2018. Rare kom tilbake i år for å vise mer av deres Sea of Thieves som er en slags online pirat ting. Denne gangen fikk vi se mer enn bare noen folk på et piratskip, og dette spillet ser ut til å bli anske stort i størrelse, men også med tanke på variasjon i gameplay. Vi fikk se piratene dukke etter skatter, følge sjørøverkart/gåter, slåss mot skjeletter, og ikke minst fyre seg selv med en kanon ombord i et fiendeskip. Hva mer kan man be om? Spillet kommer i alle fall tidlig i 2018. Tacoma fikk en liten trailer fordi det kommer allerede 2.august som ikke er så lenge til. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne når jeg i 2017 fikk se en 3D-platformer som ikke er laget av Nintendo, nemlig Super Lucky’s Tale som er en eksklusiv som kommer 7.november 2017. Spillet ser ut til å være en morsom liten sak, men hovedkarakteren ligner noe fælt på Conker. Cuphead fikk også en liten trailer som gjør dette til det tredje E3 det har vært med på uten å blitt lansert, men nå har vi endelig fått en dato som er 2.september, og dette er en eksklusiv.

 

Terry Crews flekset musklene sine til alles overraskelse og viste frem Crackdown 3 som ikke var noen overraskelse. Dette er selvfølgelig et eksklusivt spill og det kommer allerede 7.november. Etter Terry Crews lille fremføring fikk vi en montasje som viste en drøss av indie-spill som kommer til Xbox, og blant dem så jeg et spill kalt Fable Fortune som er et kortspill som spiller på populæriteten til Gwent og Hearthstone, men Fable er Fable og jeg tar det som en rett i mine forutsigelser. Her begynte ting å roe seg litt ned og vi fikk se spill som Ashen som også er en eksklusiv og som ut ifra traileren kunne vært et hvilket som helst spill, men det hadde en slags sjarm over designet og det viste seg ved nærmere undersøkelse å være en action RPG. En forfølger til Life Is Strange ble annonsert kalt Life Is Strange Before The Storm.

 

Til min store overraskelse ble en stor og god bit av konferansen brukt til Middle Earth Shadow of War, og her ble det vist frem en trailer og en middelmådig demo som jeg tror ble altfor kort for å vise hvor ufattelig stort det spillet er. Om det er bra eller dårlig får vi alle finne ut av 10.oktober i år. En fin liten avslutning på horden av spill kom med Ori and the Will of the Wisps som fikk en liten trailer akkompagnert av live pianomusikk, og oppfølgeren ser like nydelig ut som forfølgeren. Til slutt ble det snakket en del om Xbox One sin mulighet til å spille Xbox 360-spill gjennom sin software, og det var her nyheten kom ut at også originale Xbox-spill skal bli tilgjengelig på denne softwaren som i alle fall fikk jubelen frem i publikum. Så var det bare toppen av kransekaka igjen, og der jeg tippet at Halo skulle komme inn ble det isteden for en ny Sci-Fi-serie vist, nemlig Anthem. På slutten av konferansen hadde jeg helt glemt at spillet skulle vises og det ble med en gang logisk for meg at dette selvfølgelig var finalen til denne fartsfylte konferansen. Spillet ser lovende ut og er i mine øyne en slags blanding av Destiny og Horizon Zero Dawn.

 

Det var Microsoft sin pressekonferanse og det var ikke uforventet at det kom til å vises mange spill, men denne gangen ble jeg virkelig imponert over hva de hadde å vise frem. Selvfølgelig er alt dette også tilgjengelig til PC, men for de som ikke har en mektig PC eller som rett og slett ikke gidder å drive på med det så er dette en meget solid rekke med spill. Hva synes dere? Hva likte dere best? Tror dere dette kommer til å være den beste konferansen? 

About Mathias Johannessen

Filmstudent ved Universitetet i Bergen. Elsker indie-spill, gamle klassikere, og B-spill.