Mikrotransaksjoner i alle EA-spill
0

Mikrotransaksjoner i alle EA-spill

feb 28 Spill.no  

Finanssjef Blake Jorgensen i Electronic Arts hyller mikrotransaksjoner – kjøp av virtuelle varer med ekte penger – som det neste store i spillbransjen. Det skriver nettsiden Eurogamer.

– Forbrukerne liker det

Mikrotransaksjoner er en omdiskutert forretningsmodell i spillbransjen, og spesielt utbredt på Apples App Store. Her er det vanlig å lansere spill gratis, for så å prøve å få spillerne til å betale for ulike tjenester i spillet. En vanlig modell er byggespill der man ofte må vente i timesvis på at det man bygger skal bli ferdig, mens man kan bygge ferdig i løpet av sekunder ved å bruke en virtuell valuta som kjøpes for ekte penger.

Dette er en forretningsmodell Electronic Arts selv har prøvd seg på i The Simpsons: Tapped Out der smultringer får fart i progresjonen av spillet. I spillets butikk kan man kjøpe det største lasset med smultringer for 700 kroner. The Simpsons: Tapped Out har vært en stor suksess for Electronic Arts. Spillere kjøpte virtuelle smultringer for hele 23 millioner dollar i løpet av det første kvartalet spillet var tilgjengelig på App Store.

Derfor er det ikke overraskende at Finanssjef Blake Jorgensen nå innfører muligheten til å kjøpe virtuelle varer med ekte penger i samtlige av Electronic Arts-spillene som kommer.

– Vi bygger et system for å kjøpe gjenstander underveis i alle spillene våre, man skal kunne kjøpe seg til et høyere nivå, en ny spillfigur, en bil, et våpen, hva som helst, fortalte Jorgensen på Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference ifølge Eurogamer.

– Forbrukere liker og omfavner denne forretningsmodellen, hevder Jorgensen.

Kilder: Eurogamer, Technologytell

Hva mener du? Er det greit med mikrotransaksjoner i spill? Eller styrer du unna? Diskuter i kommentarfeltet under!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.