Minecraft-studioet saksøkes
0

Minecraft-studioet saksøkes

jul 22 Spill.no  

Selskapet Uniloc har saksøkt en rekke prominente spillstudioer, blant annet Minecraft-studioet Mojang, for misbruk av patent #6857057, i Android-utgaven av spillet.

Travel saksøker

Mojang-sjef Markus «Notch» Persson er ikke helt ukjent med juridisk bråk i spillbransjen, men dette siste tilfellet, hvor selskapet har benyttet «et system eller metode for å forhindre uautorisert tilgang på elektronisk data, som kjørbar datakode på en elektronisk enhet for å forhindre uautorisert tilgang på elektronisk data lagret på den elektroniske enheten», tydeligvis uten tillatelse fra patentholder Uniloc, har gjort ham sinna.

– Dessverre for dem, saksøker de oss over et software-patent. Hvis jeg må, kommer jeg til å kaste haugevis med penger for å forsikre meg om at de ikke får en cent, skriver utvikleren på Twitter.

– Software-patenter er ren ondskap. Innovasjon i programvare er i utgangspunktet gratis, og vokser ufattelig raskt. Patenter treger det bare ned, fortsetter han.

Ifølge nettstedet VG247 er Mojang bare ett av mange spillstudioer som saksøkes av Uniloc. Også Halfbrick, Gameloft, Square Enix, Laminar Research og Electronic Arts saksøkes av selskapet på samme grunnlag, og de har tidligere tatt for seg Activision, Microsoft, ASPYR, McAffee, Quark og Sony for lignende patentmisbruk.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.