Mojang ønsker å overvåke Minecraft-spillere
0

Mojang ønsker å overvåke Minecraft-spillere

jan 26 Spill.no  

Minecraft-opphav Markus «Notch» Persson har via sin personlige blogg ytret et ønske om å samle inn brukerdata fra spillerne.

Ressurssanking

Er du blant de som konsekvent klikker bort vinduet som etterlyser brukerdata når du installerer nye spill? Nå har svenske Mojangs frontfigur, Markus «Notch» Persson, gått ut i bloggen sin og gjort det klart at han ønsker å be om akkurat det samme. Selv om svensken har trukket seg fra Minecraft-prosjektet, er det tydelig at han ikke klarer å legge det helt fra seg.

– Vi aner ikke hvordan du spiller Minecraft. For øyeblikket er den eneste måten å følge med på hva folk driver med å notere innlogginger. Så fort du er logget inn, aner vi ikke hva som foregår. Så jeg tenkte det ville vært fantastisk kult å legge til en form for spillerovervåking i spillet, forteller Notch i bloggen sin.

Informasjonen han er ute etter er hva slags spillmodus du befinner deg i, hvilket operativsystem du bruker, hvor lenge du spiller av gangen, og hvorvidt du spiller det nedlastede spillet eller via nettsiden. Dataen vil etter planen samles inn hvert tiende minutt, og resultatene vil bli delt med nettsamfunnet.

Ingenting er imidlertid avgjort ennå, og Notch har lagt ut en avstemning i bloggen sin så brukere selv kan være med å bestemme utfallet. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.