Møljekamp fra Marvel og Capcom
0

Møljekamp fra Marvel og Capcom

feb 14 Spill.no  

Jeg var oppslukt av Marvel da jeg vokste opp. I tillegg til at jeg leste tegneseriene i filler kjøpte jeg under en ferie i London papir- og terningrollespillet «Marvel Super Heroes – The Role Playing Game» – en «Dungeons & Dragons»-variant der man kunne lage sin egen superhelt og bli en del av Marvel-universet. Jeg handlet et dusin tilleggsbøker som kartla kreftene til hver eneste helt og skurk i Marvel-universet, og satt i månedsvis og spilte ut kamper mellom ulike helter med terninger, kart og små papirfigurer.

Drøm blir virkelighet

Muligens var jeg en sær einstøing, men jeg hadde mye moro med å fordype meg i Marvel-heltene i barne- og ungdomstida, og på mange måter er «Marvel vs. Capcom»-serien en drøm som blir virkelighet for meg. Nå kan jeg endelig finne ut hvem som vinner en kamp mellom Spider-man og Dr. Doom. Prøve å kveste Captain America med Hulk. Og ikke minst, sette Marvel-figurene opp mot Capcoms varierte utvalg med slåsskjemper og spillhelter.

«Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» er et slåssespill der et bredt utvalg av Marvel-tegneserienes mest kjente helter denger løs på Capcoms spill- og slåssehelter. Hvis dette ikke sier det stort, så betyr det at tegneseriefigurer som Spider-man, Captain America, Thor, Hulken og Dr. Doom braker løs med spillfigurer som Ryu og Chun Li (fra «Street Fighter»), Chris Redfield («Resident Evil»), Arthur («Ghosts’n Goblins») og Viewtiful Joe (fra spillet med samme navn). Det høres ut som en pussig miks på papiret, men fungerer overraskende godt i praksis.

Spillmessig er dette nemlig ganske tradisjonelt. Man velger et lag bestående av tre figurer, og slåss mot et annet lag. Kun en figur er på skjermen av gangen, og i beste wrestling-stil kan man tagge med noen andre dersom man trenger å skifte spillfigur og taktikk. En helsemåler øverst på skjermen viser hvor mye liv man selv og motstanderen har, og man kan utføre enkle spesialangrep med ulike knappe- og spakekomboer, samt superangrep ved å lade opp en måler over tid.

Tradisjonelt

Det er et supertradisjonelt system. Kjent fra spill som «Street Fighter» og «Tekken Tag», og garvede slåssespillfans vil umiddelbart kjenne seg godt igjen. Spillet har et kontrollsystem og en spillmekanikk som er hentet rett fra «Super Street Fighter IV», men skiller seg fra storebror «Street Fighter» på et par punkter.

For det første er antall knapper redusert. Noen ulike angrepsknapper har fått besøk av en «exchange»-knapp, som ganske enkelt sender motstanderen opp i lufta. Som i superhelttegneseriene er det nemlig fullt mulig å fortsette å dele ut deng til fiender 5-6 meter over bakkenivå, og de fleste heltene har omfattende komboer i lufta.

Se en trailer fra spillet her:

Et annet skille er at «Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» er mer spektakulært og kaotisk enn storebror «Super Street Fighter IV». Selv enkle spesialangrep kan resultere i voldsomme angrep, og ved å trykke vilt kan man enkelt fylle skjermen med eksplosjoner og galskap. Den mer minimalistiske elegansen fra «Super Street Fighter IV» der spillegleden kommer av mestring, godt forsvar og perfekt timing i angrepene er byttet ut med en mer bøllete slåssemodell. Det er fullt mulig å gå i dyben på «Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds», men det føles ikke like tilfredsstillende å trene opp ferdighetene her som i andre slåssespill.

Spektakulært

Til tross for dette er «Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» langt fra noe dårlig slåssespill. Den presise spillmekanikken og det fargerike karakterutvalget gjør dette til en sikker vinner på vorspiel: det enormt varierte utvalget med spillfigurer og spesialangrep byr på mange spektakulære og vanvittige angrep som frembringer alt fra humring til gapskratt.

Grafikken er også god, med en tegnefilmaktig stil på spillfigurene, og detaljerte bakgrunner som har mange referanser både til Capcom-spill og Marvel-universet. Likevel finner jeg meg selv i å ønske at Marvel-heltene kunne få litt friere spillerom i spillform. Det føles litt innesperret og begrenset å se de spektakulære superheltene presset inn i Capcoms relativt trange slåssespill-rammer. Jeg ønsker meg mer omfattende historier rundt heltene, mer insentiv til å leke meg og utforske, og noe mer enn bare et rent slåssespill. Marvel-heltene fortjener rett og slett mer boltreplass!

«Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» byr på stor moro for fans av Capcoms slåssespill, eller de som elsker Marvel-heltene. Det er massevis av underholdning i å utforske de ulike figurene, og det varierte figurgalleriet byr på unike kamper og opplevelser i bøttevis.

Se flere bilder fra «Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» på neste side!

«Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» utvikles og utgis av Capcom. Spillet lanseres på Playstation 3 og Xbox 360 18. februar.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.