Musikktrøbbel for Activision
0

Musikktrøbbel for Activision

apr 19 Spill.no  

I fjor høst utvidet Activision musikkspillstallen sin betraktelig med spill som «Guitar Hero 5», «Band Hero» og «DJ Hero», men nå har en av gruppene som er med i «Band Hero» reagert på hvordan de blir fremstilt i spillet, og levert inn et søksmål mot Activision.

I bandets favør

Det er gruppen «No Doubt» som har gått til søksmål mot spillutgiveren. Bandet dukker opp i spillet «Band Hero» med tre låter, og samtlige av bandmedlemmene er gjengitt i spillet som artister på scenen. Men det «No Doubt»-medlemmene reagerer på er at deres virtuelle kopier også kan brukes til å fremføre låter fra andre band, noe de mener strider mot den opprinnelige avtalen de hadde med Activision.

Rettssaken startet i Los Angeles i forrige uke. Activision forsøkte først å gjøre striden om til et copyright-spørsmål, noe retten avviste. Deretter påberopte Activision seg ytringsfrihetet når det gjaldt bruken av bandet i spillet, noe retten også har avvist, en avgjørelse Activision forøvrig har anket.

Dersom «No Doubt» vinner rettssaken blir det snakk om et erstatningskrav som Activision må betale ovenfor bandet, og fare for at andre artister kan følge etter med egne søksmål.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.