Need for Speed Heat – Pent og varierende
0

Need for Speed Heat – Pent og varierende

nov 18 Christian Sannes  

Kan Need for Speed Heat vekke de gode minnene jeg har fra når jeg kjørte rundt i Need for Speed Underground 2 med den legendariske “Riders of the Storm” i bakgrunnen? Som du kanskje skjønner, er det en god stund siden sist jeg testet et NFS spill, sist var i 2004 når NFS Underground 2 kom ut. I mellomtiden er det kommet ut ganske mange spill i serien, Heat er nummer 24 i rekken, med andre ord er det mye som har skjedd siden sist gang jeg satt meg i bilen i dette spill universet.

For første gang kan du velge karakteren din blant et liten blanding av folk og gjøre en del endringer som endre frisyre og klær, noe som gjør at du får en viss personlig tilknytning til karakteren som er med i de fleste historie klippene. Handlingen utspiller seg i en Miami inspirert by som heter Palm City. Karakteren din blir kjent med søsknene Ana og Lucas Rivera. Lucas er en pensjonert street racer som jobber som bilmekaniker, Ana lever fortsatt det farlige liv som ulovlig street racer.

Palm City har vært plaget med ulovlig gateløp om kveldene i lengre tid og har dermed opprettet en egen politienhet som skal få has på denne kriminaliteten. Det blir fort klart at denne enheten ikke spiller innenfor lovens regler. Du begynner som en nykommer i byen og må tjene opp “street cred” for å kunne kjøpe bedre biler,deler og delta i nye løp, men etter hvert spiller du en av hovedrollene i å ta ned denne korrupte politienheten.

Byen er en åpen verden som tilbyr mye forskjellig å finne på fra ulike løp innenfor vanlige street race, drifting og offroad. Flamingoer, reklameskilt og tagging som kan samles på og noen mini aktiviteter som å kjøre raskt nok igjennom en fotoboks, drifte nok i et område og hoppe langt nok på ulike lokasjoner. I tillegg til hovedhistorien er noen sideoppdrag som har sin egen karakter med en liten historie til.

Historien er meget troverdig pga gode stemmeskuespillere, noe jeg ikke hadde forventet i dette spillet. For å være en historie i et Need for Speed spill, ble jeg positivt overrasket. Det er absolutt ikke noe banebrytende, men de klarer å dra inn dagsaktuelle tema som korrupsjon og politivold.

 

Det finnes 2 ulike valutaer i spillet, vanlige penger og RP “Reputation Points”, utrolig nok er det ingen mikrotransaksjoner i dette EA spillet! For å tjene penger som brukes til å kjøpe nye biler og bildeler, må du gjennomføre ulike løp som kun er tilgjengelig på dagen og som er lovlig løp, det vil si at det er avstengte baner med publikum, ingen politi som bryter inn og ingen sivile biler i banen.

Dersom du skal få tilgang til nye deler og nye biler, må du få opp “street cred” din via natt løp. Disse byr på en større utfordring siden de er ulovlig, her kan politi storme inn midt i løpet, det er sivile biler i veibanen som ofte svinger rett i deg når du skal suse forbi i 250 km/t! Det som gjøre denne delen litt ekstra spennende er at du har en heat nivå som går fra 1 til 5, litt samme som GTA, det sier noe om hvor heftig politiet jager deg når de finner deg. Fordelen er at RP du har samlet for en kveld, blir multiplisert med heat nivået du er på når du parkerer trygt i garasjen for kvelden. Ulempen er om du blir stoppet av politiet, mister du utrolig mye av RP du har tjent opp og du mister mye av pengene du samlet opp på dagen.

 

Noe som merkes godt, er at med en gang du oppnår heat nivå 3 bryter helvete løs og dette tror jeg er noe som de kommer til å fikse ved en senere oppdatering siden endringen fra nivå 2 til 3 er alt for ubalansert. Du er også avhengig av RP for å kunne gå videre på historiedelen av spillet og dette fører til mye grinding for å kunne gå videre. Personlig har jeg ikke noe imot grinding i spill, men føles feil i denne sammenhengen. De kunne lett gjort det slik at historiedelen ble for vanskelig om du ikke hadde bra nok bil slik at du selv innser at du må grinde for å kunne klare å gå videre.

Need for Speed Heat byr på en utrolig vakker og realistisk grafikk, spesielt imponerende er vær animasjonene som reagerer på om du kjører bak en bygning som dekker for regnet med tanke på vindretningen. Styringen/kjøringen er responsivt, det er en blanding mellom realistisk og arkade kjøring. En ting som alle bilspill bør ha, er muligheten for å kunne se innenfra, alltid like skuffende når dette ikke er mulig. Oppgraderinger av bildelene har stor effekt og du kan gjøre de fleste bilene ganske heftig om du investerer nok tid i de. Jeg endte faktisk med å beholde min første Ferrari gjennom hele spillet, selv om det byr på 127 ulike biler som kan kjøpes. Musikken er grei nok, noen sanger som passer bra til atmosfæren men litt for mange like type sanger.

Er mye å ta av og finne på i spillet, utrolig vakker grafikk, god historie, gøy oppgraderingsmuligheter på bilene og varierende utvalg av både biler og baner. Det som trekker ned for min del er at det blir for mye grinding og at politiet er for ubalansert, klarte ikke helt å gi meg like god følelse av å cruise rundt som et tidligere NFS spill gjorde. NFS Heat er et varierende og artig bilspill som kanskje blir glemt i mengden av spill som kommer i denne travle perioden.

 

 

About Christian Sannes

Christian Sannes, 28 år fra byen mellom de syv fjell. Liker best open world RPG spill, men spiller nesten alt. Beste spill p.d.d God of War, Horizon Zero Dawn, Breath of the Wild og Super Hot VR.

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.