Nintendo dropper 3DS-prisen
0

Nintendo dropper 3DS-prisen

jul 28 Spill.no  

Nintendo har fortalt nettstedet Eurogamer at Nintendo 3DS kommer til å reduseres «rundt en tredjedel» i pris den 12. august. 3DS-eiere fra før denne datoen blir kompensert med gratis Virtual Console-spill.

Inn til butikk

3DS-salget har som kjent gått tregere enn forventet, i hvert fall i Nintendos målestokk, og nå tyr den japanske konsollutvikleren til nye virkemidler.

– Nintendo of Europe kommer til å redusere den europeiske prisen på Nintendo 3DS til forhandlere med rundt en tredjedel fra og med 12. august 20111, som en del av en global prisreduksjonskampanje, melder Nintendo til Eurogamer.

Det understrekes at prisreduksjonen gjelder inn til butikk, og at det er opp til forhandlerne å redusere utprisen tilsvarende.

Brukere kompenseres

De som allerede har kjøpt Nintendos håndholdte konsoll, kan se frem til en kompensasjon i form av ti stk NES-spill og ti Game Boy eller GBA-spill for Virtual Console. For å motta denne kompensasjonen, kalt Nintendo Ambassador Programme, må du koble maskinen din opp til Nintendo eShop før 12. august. Spillene blir tilgjengelige på et senere tidspunkt.

Amerikanske spillere mottar en lignende kompensasjon 1. september, og en rekke av spillene som blir tilgjengelig for nedlasting er allerede kjent.

Av NES-spill finner vi Super Mario Bros., Donkey Kong Jr., Balloon Fight, Ice Climber og The Legend of Zelda.

Kompensasjonseksklusivt

GBA-spillene skal legges ut i slutten av året, og kommer kun til å være tilgjengelige som en del av kompensasjonspakken. Ifølge Eurogamer har Nintendo ingen planer om å slippe disse på markedet i etterkant. Noen av GBA-spillene er Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3, Mario Kart: Super Circuit, Metroid Fusion, WarioWare, Inc.: Mega Microgame$ and Mario vs. Donkey Kong.

Er prisreduksjon den rette veien å gå? Er du skuffet over kompensasjonen, eller får du mer enn du regnet med? Diskutér i kommentarfeltet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.