Norges største Minecraft-server
0

Norges største Minecraft-server

nov 18 Spill.no  

Terje Nomeland er en 20-åring fra Voss-distriktet som går andreåret på Universitetet i Agder. Til vanlig studerer Terje datateknikk, men på fritiden driver han Norges største Minecraft-server, Hardwork. IP’en til serveren er mc.hardwork.no. I forbindelse med at Minecraft offisielt lanseres i dag, har Spill.no slått av en prat med mannen bak Norges største Minecraft-community.

Hvem var med på å starte serveren?
– Det var meg og en god venn av meg som heter Martin. Den stasjonære maskinen min fungerte ikke, så jeg kunne ikke spille Battlefield: Bad Company II. Martin introduserte meg for et nytt spill han hadde funnet, som heter Minecraft.  Vi prøvde ut servere vi fant på diskusjon.no, men den serveren vi spilte mest på opplevde grief og siden vi var de nyeste på serveren fikk vi skylden og ble kastet ut fra serveren. Det var da vi bestemte oss for å begynne på vår egen server.

Var den opprinnelig planen med serveren at dere skulle bli så store som dere er i dag?
– Det var aldri noen plan rundt serveren. Vi startet den opp for tre stykker og bestemte oss for å legge ut en tråd på Diskusjon.no. Det var her eventyret startet. Helt i starten var serveren helt ren og hadde ingen plugins, og vi ga oss selv alle blokkene vi trengte. Da det begynte å komme brukere satte vi oss ned og bestemte oss for å kode opp egne tilleggspakker til serveren, slik at vi fikk mer fleksibilitet og kunne ha mer kontroll over brukerne og det som skjedde rundt på serveren. Og derfra har vi hatt det mye moro. Mange gode historier rundt feilkoding som gjorde at alle redstone-blokker ble gjort om til gresskar.

Hva slags stillinger har dere på serveren?

– Vi har laget en egen tilleggspakke som gjør at vi kan kontrollere statusen til brukerne. Hvis det er første gang du logger på serveren har du statusen gjest. Gjester har bare tillatelse til å gå rundt og se på byggverk og snakke i chatten. De kan ikke interagere med resten av verden, annet enn å forflytte seg rundt til storbyer. For å få være med på resten av serveren må man skrive en søknad som vi har kalt byggetillatelse.

Har man fullført den blir man forfremmet til å være vanlig bruker. Når man er bruker kan man bygge, starte grupper, ta tog og gjøre alt det man ellers kan gjøre på en Minecraft server, pluss litt til. Er man heldig så kan man bli forfremmet til vakt.

En vakt har større tillitt enn det en vanlig bruker har, og er på serveren for å hjelpe brukerne. Vi har satt den restriksjonen på serveren at man ikke kan plassere ut vann, lava eller flammer, ettersom disse har stort griefing-potensial. Det er veldig lett å ødelegge for andre brukere. Vakter skal også passe på at alle følger reglene og gjør småoppgaver for serveren rundt om med bygging.

Etter man har vært vakt kan man også være så heldig å bli stab. Dette er den høyeste stillingen. Stabene tar seg at administrative oppgaver og sørger for at serveren går fremover. Disse er også til for å hjelpe brukerene, men er først og fremst der for å sørge for at serveren går som den skal.

Hardwork er jo en byggeserver. Hvordan forhindrer dere griefs?
– Alle blokker har en rettighet og en egen eier. Setter du ned en blokk er det du som eier den blokken. Det er riktignok ikke blokkbeskyttelse på jord. Skulle du ha lyst til å bygge et større prosjekt på serveren, så kan du gå i gruppe med venner av deg. Da har disse rettigheter til å både bygge og fjerne blokker du har plassert ut. De kan også komme seg inn i kistene dine og interagere med alle blokker du har plassert ned. Vi har også gjort det sånn at hvis du har en kiste som du vil ha som din egen så kan du sette den til privat. Da kan ingen åpne den.

Den største griefen vi har opplevd var da en av brukerene fikk tilgang til flamme og brant ned hele Røros, som var en av de større byene. En annen var at en by som heter Metropolis fikk gravd opp alle veiene sine. Det var litt av en jobb å få det på plass igjen.

Hva håper dere på å oppnå med serveren?
– Jeg syns vi har oppnådd ganske mye allerede, men det jeg håper på å kunne fortsette å opprettholde er et samfunn med et godt miljø, mange spillere og det at alder ikke skal ha noe å si på serveren. En som er 18 år skal kunne spille med en som er 30 uten at det oppstår noen problemer.

Hva er planen videre?

– Først og fremst ønsker vi å holde en veldig høy standard på serveren. Sånn som vi har nå. Vi ønsker å følge den oppskriften vi har fulgt hele veien, at folk må skaffe seg egne blokker for å kunne bygge. Man får ikke ting spawnet, hvis man vil ha noe man ikke har så må man skaffe det gjennom bytting. Det er det som har gjort oss til en så stor suksess som vi er, tror jeg. Vi har også plan om å sette opp to nye servere. En som er kun kreativ server og en survival. 

 

Hva gjør dere med folk som ikke følger reglene deres?
– Vi har et veldig strengt regelsystem, men det fungerer. Det er slik at vi har et advarselsystem hvor du får seks sjanser. Hvis det er store ting som å bruke mod’er som X-ray eller Flymod, tyveri og store griefs slår vi veldig hardt ned med en gang. Der er det ingen bønn, slike spillere blir permbannet med en gang. Hvis det er en liten ting man gjør, så får man som regel tre advarsler og på den tredje får man ukesban. Når ukesbannen er over kommer man inn igjen på serveren og da har man tre nye sjanser. Bruker du opp disse igjen, blir det permaban.

Har du lyst til å være med og spille på denne Minecraft serveren? IP-adressen til serveren er: mc.hardwork.no.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.