Notch’ nye spill klart for test
0

Notch’ nye spill klart for test

jul 06 Spill.no  

Minecraft-skaper Markus «Notch» Perssons nye prosjekt, kortrollespillet Scrolls, har fått alpha-status, og er dermed klart for testing.

Beskjedent antall

Scrolls ble for alvor kjent da Mojang ble trukket for retten av Bethesda, som mente tittelen minnet altfor mye om deres egen The Elder Scrolls-serie. Det var imidlertid ikke det engelske rettsvesenet enig i, og Notch og kompani fikk beholde tittelen.

Alle som har skrevet seg opp for testing av spillet, vil på sikt få tilsendt en invitasjon, men Mojang har valgt å ikke ta inn nye søkere med det første. Planen er å gradvis øke antall spillere, og det er derfor bare et beskjedent antall som har blitt invitert i første omgang, melder Mojang på spillets nettside.

Kortspill

Scrolls handler om å sette sammen såkalte decks av et stort utvalg rollespillkort, ikke ulikt det vi kjenner fra spill som Magic: The Gathering, og bruke disse i turbaserte kamper for å til slutt ødelegge motstanderens fem statuetter. Det handler om nøye planlegging og strategisk tenking, og nøkkelen til seier ligger i en solid sammensetning av kort.

Se trailer

Som Minecraft, blir testingen av spillet igangsatt så snart det er noenlunde spillbart, og det er derfor ikke noe feilfritt produkt de første spillerne får mellom hendene. Men med en fortløpende voksende gruppe spillere som innrapporterer problemer de støter på, er målet å til slutt sitte med et stabilt og velbalansert kortspill som kan lanseres på markedet.

Mojang tar som nevnt ikke inn nye søkere på dette tidspunktet, men følg med på spillets hjemmeside for nye annonseringer vedrørende dette.

Scrolls utvikles og utgis av Mojang for PC, Mac og Linux. Spillet lanseres i løpet av 2012.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.