Notch-spill får sannsynligvis månedsabonnement
0

Notch-spill får sannsynligvis månedsabonnement

nov 30 Spill.no  

Markus «Notch» Perssons nye prosjekt 0x10^C blir sannsynligvis abonnementsbasert, røper utvikleren i et intervju med PC Gamer.

Klassisk betalingsmodell

Romskipssimulatoren vil ifølge Minecraft-skaperen være lagt opp til at man skal kontrollere sitt eget romskip, men det skal også være mulig for flere spillere å gå sammen og danne et slags crew. Dette skal løses gjennom en egen, nettrollespillaktig del han kaller Multiverse. Men serverdrift er ikke gratis.

– Det kommer sannsynligvis til å bli et månedlig abonnement, på grunn av utgiftene fra å kjøre alle CPU-ene på serveren. Ideen er at ett abonnement sørger for én generator. Hvis en CPU i spillet koster et visst beløp å emulere, kommer den til å bruke en tilsvarende strømmengde fra generatoren. Så hvis de vil, kan flere personer spille på ett skip. Jeg tror det blir det morsomste, men jeg vet at mange bare har lyst til å kontrollere sitt eget skip, forteller svensken.

Notch har i tillegg vurdert et såkalt free-to-play-system, hvor man sørger for inntekter gjennom mikrotransaksjoner. Målet er å unngå crowdfunding-tjenesten Kickstarter, som Persson synes er upassende for etablerte utviklere. 

0x10^C utvikles og utgis av Mojang for et ukjent antall plattformer. Spillet lanseres ifølge utvikler Markus «Notch» Persson «når det er morsomt».

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.