Ny Nintendo-konsoll
0

Ny Nintendo-konsoll

jun 07 Spill.no  

Nintendo annonserte sin nye konsoll Wii U under en pressekonferanse på E3 i dag. Selve konsollen ble det ikke fokusert på, derimot stod den nye håndkontrolleren i fokus, en slags blanding av en tradisjonell spillkontroller og en iPad.

Kreative muligheter

Nintendos nord-amerikanske sjef Reggie Fils-Aimes fokuserte på at Nintendos konsoller alltid har stått for innovasjon, og via videoer demonstrerte Nintendo hvordan den nye håndkontrolleren kan brukes i spill. Wii U-konsollen kan streame spill direkte til konsollen, slik at du kan velge om du vil spille på håndkontrollerens skjerm eller på TV-skjermen. Når man bruker TV-skjermen kan håndkontrolleren brukes som ekstra skjerm, vi fikk for eksempel se Zelda der utstyret til Link ble valgt på håndkontrolleren, mens Link selv var å se på TV-skjermen. I en annen demo kastet man ninja-stjerner ved å dytte hånda langs den analoge skjermen mot TV-skjermen, i et annet spill igjen zoomet man inn på bildet på TV-skjermen ved å holde opp håndkontrolleren mot skjermen.

Den nye håndkontrolleren har en trykksensitiv skjerm, kamera, to analoge spaker, mikrofon, gyroskop og flere knapper både foran og bak. Den ser ut til å være på størrelse med en iPad, og innholdet som vises på skjermen er avhengig av å streames fra Wii U-konsollen, slik at det ikke blir mulig å ta den med ut og bruke den som en bærbar konsoll.

Selv om Nintendo fokuserte utelukkende på håndkontrollen i presentasjonen av den nye konsollen, kom det frem at Wii U vil støtte HD-grafikk og vil være konkurransedyktig med Xbox 360 og Playstation 3 rent teknisk. Spill som Assassin’s Creed, Ghost Recon og Darksiders 2 ble blant annet annonsert til konsollen, mens EAs toppsjef inntok scenen og kunne hinte om at vi kanskje til og med kommer til å se Battlefield 3 på Wii U.

Spill.no skal teste ut den nye konsollen på E3-messa, og kommer tilbake med en full rapport så snart vi har fått tafset på den.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.