Ny nordisk spilldistributør
0

Ny nordisk spilldistributør

Det nystartede selskapet er et såkalt «joint venture» mellom spillveteranene Henrik Mathiasen og Bergsala AB. Bergsala AB er for mange kjent som den nordiske distribusjonspartneren til japanske Nintendo.

Nordic Game Supply vil bemannes av en rekke erfarne spillveteraner, deriblant flere fra nylig nedlagte KE Media. Selskapet vil ha hovedsete i Aarhus, Danmark – med lokale salgs- og markedsføringskontorer i Norge, Sverige og Finnland.

I en pressemelding opplyser Nordic Game Supply at de vil representere en rekke internasjonale spillutgivere i Norden – deriblant 2K Games, og deres svært etterlengtede «Bioshock 2»-tittel.

Til tross for Bergsalas sterke bånd til Nintendo, avviser styreformann Owe Bergsten problematikken i at Bergsala nå starter et selvstendig distribusjonsselskap som også vil jobbe med bl. a. Playstation 3- og Xbox-titler. Bergsten sier dette Spill.no’s utsendte:
– Bergsala skal selvfølgelig fortsette å distribuere Nintendo-titler eksklusivt, og Nintendo har ingen synspunkter på at Bergsala er deleiere i Nordic Game Supply. Bergsala er fra før deleiere i bl. a. Rising Star Games, som også distribuerer spill på alle plattformer.

Nordic Game Supply starter sine aktiviteter i disse dager, og vi i Spill.no ønsker lykke til.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.