Nytt navn, ny trailer og ny dato for XCOM
0

Nytt navn, ny trailer og ny dato for XCOM

apr 26 Spill.no  

Noen ganger er det både spennende og litt desillusjonerende å se på hvordan spill utvikler seg over tid. The Bureau: Xcom Declassified er et stjerneeksempel på dette.

2010 til 2013

Første gang jeg så spillet het det kun Xcom og var ment å være en blanding av action og strategi basert på strategiklassikeren fra 90-tallet. Den første visningen av spillet fikk jeg på E3 i 2010, der utviklerne viste meg hvordan man kunne gå rundt i hjembasen og bestemme hvordan ressursene skulle bruke. Oppdragssystemet skulle være dynamisk med en blanding av utforsking og action. Det så unektelig både spennende og ambisiøst ut, og grafikken hadde en herlig tegnefilmaktig stil som passet 60-talls-settingen perfekt.

Se 2010-traileren til Xcom her:

Neste E3 var i 2011, og da hadde litt av hvert skjedd i spillet. Basen så ut til å være nærmest fjernet fra spillet og i stedet hadde Xcom blitt et mer reinspikka dekningsbasert skytespill der man slåss mot en kube-aktig fiende og andre romvesener. Spenningstermometeret mitt sank fra relativt høye forventninger til temmelig likegyldig.

Se 2011-traileren til Xcom her:

Siden da har det vært stille. Rykter om utskiftiner i studioet, fullt redesign av spillet og kansellering av hele prosjektet har dukket opp med jevne mellomrom. I tillegg raste en liten gjeng underutviklede gamere en stund mot at en av hovedpersonene i spillet skulle være homofil og at spillet planla å ta opp tematikk rundt diskriminering av homofile i 60-tallets amerika. Kanskje er denne reaksjonære protesten en av grunnene til at spillet plutselig forsvant fra horisonten og mest sannsynlig har gjennomgått en rekke endringer det siste halvannet året? Trist, i så fall.

I dag erklærte 2K Games uansett at spillet er i live og kommer i august. I tillegg har det fått en helt ny trailer og et par nye skjermbilder.

Se 2013-traileren til The Bureau: Xcom Declassified her:

Traileren er det ikke lett å bli klok på, det er nemlig bare en vanlig spillefilm som ikke er representativ for spillet på noen vis. Skjembildene kan du se under her:

Skeptisk eller forventningsfull? Jeg heller mot det første. Det spillverden ikke trenger nå er nok et rendyrka skytespill der man skal plaffe romvesener i fillebiter. Jeg håper eventyr- og strategielementene får like god plass som actionsekvensene i The Bureau: Xcom Declassified. Og jeg er kanskje i mindretall, men jeg foretrakk den mer distinkte tegnefilmstilen i den første traileren enn den generiske grafikken i de nye skjermbildene.

The Buraeu: Xcom Declassified utvikles av 2K Marin og utgis av 2K Games. Spillet lanseres 23. august til PC, Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.