Oddworld gjør comeback
0

Oddworld gjør comeback

okt 12 Spill.no  

«Oddworld: Abe’s Oddysee» var en av de mest unike titlene til den første Playstation. Det er satt til en utenomjordisk planet, Oddworld, hvor store sadistiske selskaper hersker. Spillet forteller historien om en Mudoken slave som i møte med utryddelse blir en usannsynlig helt. Spillet er en 2D puzzle-plattformer hvor du styrer Abe fra skjerm til skjerm, mens du hele tiden må løse oppgaver for å komme deg videre. Oppfølgeren «Oddworld: Abe’s Exodus» fortsetter direkte etter originalen og spilles på samme måte.

«Oddworld: Munch’s Oddysee», det tredje spillet i serien, var en lanseringstittel til den originale Xbox-en og var det første spillet i serien som brukte 3D-grafikk. Det introduserte Munch som en spillbar karakter i tillegg til Abe, og man måtte bruke begge for å komme seg forbi mange av oppgavene i spillet. Serien fikk en ny vri da «Oddworld: Stranger’s Wrath» kom til Xbox i 2005. Det var satt til en annen del av Oddworld, og var ikke en puzzle-plattformer. Spillet hadde noen plattformdeler, men det var primært et førstepersons-skytespill. Spillet var satt til en westernsetting, hvor du som hodejegeren Stranger må tjene inn penger til en mystisk operasjon.

Det vi kan forvente oss fremover er dessverre ikke så så spennende som et helt nytt spill. Oddworld Inhabitants Inc. la ned utviklerdelen av firmaet i 2005 for å fokusere på filmprodusering. Selv om det finnes rykter om et nytt spill i utvikling, så må vi nok vente lenge før vi får høre noe mer om det. Det vi kan forvente oss derimot er muligheten til å spille de gamle spillene om igjen. Lorne Lanning, direktør og kreativ sjef bak Oddworld spillene, sa nylig i et intervju at de for tiden arbeider med å få «Oddworld: Abe’s Oddysee» og «Oddworld: Abe’s Exodus» til PSN (Playstation network). I tillegg arbeides det med å få «Oddworld Munch’s Oddysee» og «Oddworld: Stranger’s Wrath» til PC, som skal komme i et alt-inkluderende bokssett passende kalt «Oddbox».

Oddworld serien er kjent for sin høye kvalitet og har vunnet over 100 priser verden over. Det vil ikke derimot si at det er for alle. Historiene, settingene og karakterene er alle veldig spesielle, og det kan jo føles litt uvant med det første. De to første spillene bruker tegnet grafikk, så jeg forventer at de vil ha holdt seg godt og jeg vil anbefale alle som ikke har prøvd de til å ta seg en titt. Selv gleder jeg meg til mye nostalgi når jeg får kontrollere Abe gjennom utallige farer og usannsynlige situasjoner igjen. Kanskje mest gleder jeg meg til å endelig å spille gjennom «Oddworld: Stranger’s Wrath» med mus.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.