Oktoberfest: 10 tyske spillikon
0

Oktoberfest: 10 tyske spillikon

Bratwurst og sauerkraut. Lederhosen og bayer. Kiel-ferga og Nena (eller Mambo-Kurt?). Vi digger tysk kultur, og oppsummerer i anledning Oktoberfest våre favorittyskere fra spillandskapet.

Von Kaizer (Punch-Out!!)

Jeg vet ikke akkurat hvilke fordommer det er som spiller inn, men Von Kaizer fra Nintendos NES-klassiker Punch-Out!! ser ut akkurat slik jeg forventer at en tysker skal se ut. Fin-fin bart? Check. Snekkerbukser? Check. Richard Wagner-soundtrack i det han entreer rommet? Checkity check. ¨

Kaizer er ikke en veldig hard motstander i ringen, men veldig god på å pusse sko. En mann som er så god på å pleie sko, er sikkert veldig god på å pleie vennskap også. Middelmådig bokser, men en enestående venn! (Tror vi.)

Hitomi (Dead or Alive 3)

Har du noen gang sett Karate Kid? Så klart har du det; det er jo en kjempefilm! Oppfølgingsspørsmål: Har du noen gang sett Karate Kid 4? Kanskje har du ikke det – det er uansett ikke en veldig bra film – men filmen er den første i serien som ikke handler om Danny, men i stedet om Julie Pierce, ei jente i dongeriklær som er kjempegod i karate.

Dead or Alives Hitomi er også god i karate og glad i dongeriklær. Den eneste forskjellen er egentlig at hun ikke er amerikansk; hun er nemlig halvt japansk, helt tysk. Uansett er én ting sikkert: Hitomi trenger ingen mr. Miyagi, wax on eller wax off – hun slår allerede hardt som en helt.

Ludwig von Koopa (Super Mario World)

Ludwig er Bowsers eldste sønn, og ja; vi hører hva du sier om at han er fra Mushroom Kingdom og teknisk sett ikke tysk. Derfor har vi forberedt to motargumenter:

  1. Herr Mario Mario betegnes selv som en italiensk rørlegger, til tross for at Yoshi’s Island på SNES viser hans storkefødsel i Mushroom Kingdom (som angivelig er en separat stat fra både Italia og Tyskland)
  2. Ludwig von Koopa er basert på Ludwig van Beethoven, som var, sånn, supertysk?

Og sterkere argumentasjon enn dette kan vel ingen noen i all rimelighet kreve! Noen beskriver von Koopa som pretensiøs og fjollete, men vi velger å se på han som en mer kynisk narsissist-type. Han er hjernen bak operasjonene Koopaling-søsknene utfører, vi er bare glad han utfører oppdraget med sånn klasse og stil.

Otto von Bismarck (Civilization III)

«Jernkansleren» Otto von Bismarck var i hvert fall tysk, det kan du ikke klage på! Så tysk var han faktisk, at han sees på som den tyske lederen som mest av alle sørget for å samle den tyske konfederasjonen av stater i en sterk, samlet stat. Han har også tilgang på den unike kampenheten «landsknecht» og en unik egenskap som gjør at landenheter koster 25% mindre å holde i drift.

Takket være Civilization-serien er han også en spillkarakter, og kan stå også på denne lista. Dessverre tok jeg bare et par emner i historie på universitetet før jeg fant ut at jeg ikke ville bli historielærer likevel, så om du vil vite mer om denne historiske superskikkelsen får du nesten google han selv. Sorry.

Leo (Tekken 6)

Ved første ikke-helt-feilaktige øyekast virker Leo kanskje som ren filler på ei liste som sliter med å finne ti interessante tyske spillkarakterer. Likevel; Leos bakhistorie er fylt av mystikk og progressiv kjønnsdebatt. Leo er nemlig den eneste Tekken-karakteren vi ikke vet kjønnet på. I de japanske originalene blir ikke kjønnet diskutert i det hele tatt, mens vestlige utgaver veksler mellom he og she fra utgivelse til utgivelse.

Fagterminologien for fenomenet bishoujo, men det har ikke så mye å si. Det viktige her er at Leo er en godt balansert karakter med gode muligheter for mix-ups og wallsplats.

Medic (Team Fortress)

Feltlegen fra Team Fortress er oppvokst i Stuttgart og dessuten listas innslag nummer to med fornavnet «Ludwig». Selv om han utfører en relativt tvilsom praksis som involverer sprøytegevær og beinsag, er han et velkomment innslag på enhver lagoppbygning.

På enhver slagmark finner du alltid en eller annen Heavy-spiller som roper av all sin kraft etter en medic, men det er greit, da føler man i hvert fall at man gjør noe med en eller annen slags nytteverdi. Og vet du hva? Det føles bra å hjelpe til.

Hugo (Final Fight/Street Fighter III 2nd Impact)

Hugo er en stor kar med rosa joggedress, rastafletter og et blikk som lyser av rå, brutal styrke. Karakteren er basert på wrestlingstjerna Andre The Giant, en mann som på en vanlig restaurantmiddag skal ha spist 12 biffstykker og 16 hummere, og som ved en anledning skal ha plukket opp Arnold Schwarzenegger og satt han fra seg på taket av en bil.

Hugo er nesten like kul, og har spilt rollen både som sisteboss i Final Fight og som spillbar karakter i Street Fighter III og IV. Uansett hvilket spill han dukker opp i er musklene store og målet å bli verdens beste fribryter.

Klaus Wessel (Windjammers)

Hva kan man si om Klaus Wessel? Veldig lite, faktisk! Frisbee-tennis-mashup Windjammers byr ikke på stort annen bakhistorie for sine karakterer enn nasjonalitet, men vi vet i det minste at herr Wessel er tysk statsborger. Vi vet også at han har mer kraft i kastet enn fart i spranget, for om det er én ting Wessel kan godt, så er det å kaste disken hardt.

Han har også solbriller og en grønn boblejakke. Kanskje kan man tenke seg at de er designet av Hugo Boss, Adidas eller andre tyske klesmerker som ønsker å sponse sin representant i den vakre sporten Windjammers.

Klavier Gavin (Appollo Justice: Ace Attorney)

I livets rettssal er det lite som er viktigere enn å søke sannheten, og å søke den med stil. Aktoratets påstand? Klavier Gavin er en utrolig kul type som finner sannheten i enhver sak. Det vil si; noen ganger tar han faktisk feil, men heldigvis fungerer rettsapparatet godt nok til å luke ut tilfellene denne feilmarginen skaper.

Om du bare kan glemme justismordforsøkene et øyeblikk, håper vi du kan verdsette at han ikke bare spiller gitar i et rockeband kalt «The Gavinners», men når han spiller luftgitar går fingrene hans så fort at lufta rundt de vibrerer og skaper lyd som om han spiller på en ekte gitar. Hvor kult er ikke det?

Reinhardt Wilhelm (Overwatch)

Hvis du vil ha en mann som kan bære deg og laget ditt gjennom de mest strabasiøse utfordringer, trenger du ikke lete lengre enn Reinhardt. Han er også en ganske stor mann, så leteaksjonen blir neppe særlig langvarig.

Reinhardt er ankeret i ethvert robust Overwatch-lag. Takket være tysk ingeniørkunst har han en stor motorisert rustning med matchende hammer, samt et energiskjold som holder vennene hans trygge fra innkommende prosjektiler. Dessuten er han fan av å danse vals, spise currywurst og han setter mer enn gjerne på ei låt eller to fra David Hasselhoffs musikkarriere. For en absolutt kjernekar, eller hva?

Og med det sier vi et auf widersehen for Oktoberfest i år. Hvem er din favoritttysker i spillsammenheng?

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.