Online er i spillets DNA
0

Online er i spillets DNA

jun 07 Spill.no  

Den andre figuren som dukket opp under demonstrasjonen av Ubisofts overraskelse Watch Dogs var en annen spiller, forteller sjefprodusent for spillet, Dominic Guay, til VG247.

Borte i traileren

De fleste er enige om at Watch Dogs ble messens store vinner – i hvert fall den største overraskelsen. Vi følger leiemorderen Aiden Pierce, som hacker seg gjennom en svakt futuristisk fremstilling av vår verden for å nå frem til sine mål. Vi ser ham tukle med mobiltelefoner, avlytte samtaler, og til slutt endre trafikklys for å skape en kjedekollisjon, slik at han enkelt kan ta sitt mål av dage.

De som fulgte Ubisoft-pressekonferansen, la kanskje merke til at fokuset i slutten gikk over til en helt ny spillfigur ved navn Bixxel_44, som fikk i oppdrag å beskytte Pierce mens han rømmer byen. Denne delen ble av en eller annen grunn byttet ut med en biljaktscene i den offisielle traileren fra Ubisoft, og mange ble sittende igjen med ett spørsmål: Hvem var den andre figuren? Tar spilleren kontroll over flere personer i spillet, eller var det rett og slett en annen spiller vi så?

Se video (spol frem til ca 9:00 for å se overgangen)

Blander online og enspiller

Det skulle vise seg at det var en annen spiller som dukket opp i spillet via internett. I et intervju med nettstedet VG247 forteller spillets sjefprodusent, Dominic Guay, at onlinefunksjonene er en kritisk del av spillet.

– Online er i DNA-et til Watch Dogs. Det er kjempeviktig for oss. Vi kunne ikke annonsere spillet vårt uten å i det minste hinte om online, forteller han.

Det var Guay selv som stod for kontrollen av den andre, mystiske figuren.

– Det var Jonathan, vår kreative regissør, som spilte som Agent Pierce på pressekonferansen, og jeg styrte den andre figuren, som hacket seg inn på ham, som hadde sine egne oppgaver, og våre veier krysset. Det var i bunn og grunn to spillere som hadde oppdrag som krysset hverandre, forteller Guay.

Under demonstrasjonen så vi Pierce starte nevnte trafikkaos og stikke av, men ikke før Guays figur, som befant seg på toppen av en bygning i nærheten, oppdaget ham og «scannet» hjernen hans. Dette åpnet et oppdrag om å beskytte ham. På denne måten er det mulig for spillere å delta i andres spill uten å forlate sitt eget, og kaoset man skaper virker inn på verdenen, også for andre spillere.

– Vi ønsker definitivt å blande sammen online-flerspiller og enspillerdelen på måter som ikke er gjort før, avslutter Dominic Guay.

Watch Dogs utvikles og utgis av Ubisoft for Playstation 3, Xbox 360 og PC. Spillet har foreløpig ingen lanseringsdato, men er planlagt for 2013.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.