Ordkrig rundt Kotick
0

Ordkrig rundt Kotick

sep 28 Spill.no  

Activisions toppsjef Bobby Kotick har klart å gjøre Activision Blizzard til verdens største spillutgiver. Men den frittalende sjefen har de siste ukene deltatt i en ordkrig med andre profilerte bransjeaktører.

Drittslenging

Det hele startet da Bobby Kotick i en mediepresentasjon snakket om at Activision skulle samarbeide med utvikleren Bungie, som står bak «Halo»-serien. Kotick kalte Bungie for den siste uavhengige spillutvikleren av høy kvalitet, noe som naturlig nok fikk andre uavhengige utviklere til å reagere og svare på tiltalen.

Men det stoppet ikke der, i et intervju med Edge kritiserte Kotick forretningsmodellen til Electronic Arts, og påstod at EA har en helt annen forretningsfilosofi enn Activision og kun er interessert i å kjøpe opp utviklere for å innlemme dem i sine egne EA-studioer. I motsetning til EA er Activision opptatt av at spillutviklerne skal ha selvstendige visjoner og miljøer, ifølge Kotick.

EA-sjef Jeff Brown slo tilbake mot påstandene, og mener Koticks merittliste taler for seg. Brown hevder Activision har basert hele selskapet sitt på tre spillserier, hvorav den ene er en fantastisk verden Kotick ikke har hatt innflytelse på, den andre er en serie som har gått sterkt nedover i popularitet i det siste, og den tredje er en serie som Kotick er i ferd med å ødelegge. Selv om Brown ikke utdyper hvilke serier han snakker om, refererer han mest sannsynlig til «World of Warcraft», «Guitar Hero» og «Call of Duty».

To giganter i ordkrig, med andre ord.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.