https://youtu.be/0N4lp01tFwg
0

Owlboy: Ugla har landet på konsoll

mai 16 Stian Koxvig  

Dersom du ikke har spilt D-Pad studios Owlboy må du sette av åtte til ti timer til dette mesterverket av et spill.

Det er alltid gøy å følge norsk spillutvikling, og etter mye om å gjøre har ugla endelig landet på Playstation 4, Xbox One og Nintendo Switch, og her snakker du raskt et av tidenes beste indiespill.

Vi spiller som Otus, en stum uglemann som sliter med å oppnå annerkjennelsen han vil ha, han er dessverre litt klønete, og den strenge mentor hauken hans. Owlboy er en typisk underdog historie så selvfølgelig blir uglelandsbyen angrepet av skypirater på jakt etter magiske uglestatuer med potensielt onde krefter, og da er det opp til Otus og hans sjarmerende venner og redde dagen.

Otus og bestevennen hans Geddy

Bestevennen hans Geddy er den første partneren Otus får, og han kan skyte mens Otus bærer han og flyr, vennskapet mellom Geddy og Otus er fabelaktig, og måten du må kombinere partnere på for å beseire fiender gjør at man raskt begynner å bry seg om alle karakterne.

Gameplayet føles som det er inspirert av Super Mario Bros 2, 3 og Kid Icarus. Otus kan fly, plukke opp ting fra bakken, og måten han bruker partnerne sine på å beseire fiender på gjør det til en minneverdig opplevelse. Owlboy markerer seg med godt skrevet karakterer man bryr seg om, og det narrative er enkelt å følge uten at det blir for komplisert. Jeg kan ikke komme på noe lignende til gameplayet til Owlboy.

Owlboy er en audiovisuell opplevelse

Noe av det jeg liker aller best med Owlboy er hvor vakkert det ser ut. D-Pad Studios har gjort en god jobb med all animering av karakterer, og spillet er så fargerikt og detaljert at man bare må trekke på smilebåndet. Det er så mye detaljer, vinden blåser i alle trærne og du kan snakke med alle NPC i hele spillet. Samtidig har spillet et utrolig solid soundtrack, og alt fra rolige pianoballader til vakker hurtig strykermusikk. Jonathan Geer har gjort en solid jobb på musikken i Owlboy.

Historia i Owlboy er mellom 8-10 timer, men det er et spill du vil finne deg i å gå tilbake til bare for å utforske. Studioet har pakket massevis av innhold inn i spillet og alle sideoppdragene gir deg penger du kan bruke på å oppgradere livet ditt og andre kunnskaper. I ordentlig metroidvania stil kommer du over områder du ikke får åpnet enda, så det er alltid en grunn til å gå tilbake til tidligere områder.

Finne ut hvordan badestampen fungerer er en av mange sideoppdrag i Owlboy

Owlboys ene virkelig store svakhet som ødelegger litt er at det var veldig mange bugs, gjennom min playthrough oppdaget jeg en del bugs som var med å ødelegge litt av spillopplevelsen, men resten er såpass solid at det gjør egentlig ingenting for den generelle spillopplevelsen.

Owlboy er et spill som må oppleves, det er et indiemesterverk, og et av de mest unike spillene noensinne laget, det er en audiovisuell opplevelse uten like, og et spill som er verdt å støtte. D-Pad Studios har markert seg med dette spillet, og det er et Playstation 4 «Msut play»

About Stian Koxvig

25 år gammel mann med bakgrunn innenfor film og journalistikk. Spiller det meste men er veldig glad i Final Fantasy, Metal Gear Solid og The Legend of Zelda: Er lidenskapelig opptatt av film

Legg igjen en kommentar

You must be logged in to post a comment.