På randen av revolusjon
0

På randen av revolusjon

des 01 Spill.no  

Bethesda Softworks er nok mest kjent som utviklerne bak «The Elder Scrolls»-serien og «Fallout 3». Det som ofte blir oversett er at de også er et utgiverselskap og det er nettopp denne rollen de spiller for Splash Damage sitt nye spill «Brink».

 

«Brink» er et førstepersons-skytespill med en noe anderledes post-apokalyptisk setting. Spillets handling tar sted i «The Ark», en flytende utopisk by. 40 år uten kommunikasjon fra omverdenen har tatt sin toll og byen er nå på randen av borgekrig. Selv om «Brink» er et førstepersons-skytespill med fokus på flerspillermuligheter, drar spillet inn mange momenter vi kjenner fra andre typer spill. Karaktertilpassing og en flerspillerdel med en såkalt utholdende verden, er noe vi kjenner igjen fra MMO-spill (Massivly Multiplayer Online). Et fortellende oppdragsystem som vil fungere like godt til enspillerdelen som til flerspillerdelen, vil også prøve å hviske ut noen av de linjene vi vanligvis ser mellom disse delene. Idéen er å lage et spill hvor man lett kan skifte mellom å spille alene og å spille med andre uten at det har en større innvirkning på opplevelsen.

 

Med alt dette håper Splash Damage å revolusjonere hvordan flerspiller-spill fungerer i dag. Om de klarer dette, får vi bare vente og se. Dessverre må vi nok vente litt lenger enn tidligere antatt. Den siste traileren (som kan ses under) fra spillet viser nemlig til høsten 2010 som antydet utgivelsesdato. Traileren viser også frem spillets «SMART»-system som er Splash Damage sitt forsøk på å bringe «parkour»-bevegelser til spillet.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.