0

På tide å løfte sverdene og ta over Sverige

okt 20 Alexander Lund  

Dagen vi nesten aldri trodde skulle komme har endelig skjedd. Paradox har annonsert Crusader Kings 3!!

Det var på den årlige messen ParadoxCon at det ble annonsert at den episke spillserien skal komme til PC i 2020.

Crusader Kings 2 var kanskje undertegnede sin største tidstyv under universitetstiden, hvor timene spilt tikket inn i en tresifret kategori. Nå skal altså kult-hiten fra svenskene i Paradox få en oppfølger etter 16 år og et tyvetalls utvidelser.

Så hva kan vi vente oss av Crusader Kings 3? 

For det første så blir portrettbildet av din karakter erstattet med enkel animasjon av karakteren du styrer. Dette skal gjøre det enklere å se hva slags tilstand han eller hun er i. Kanskje kan karakteren din virke nervøs fordi spionasjemesteren har rapportert om at noen ønsker å drepe han eller hun.

Rollespill elementer skal også spille en mer sentral rolle i spillet, hvor din livsstil kan både påvirke din helse, dine valg og framtidige valg fra ditt dynasti. Det mer du utøver noe, jo mer dyktigere blir du og kanskje blir disse egenskapene passert videre til neste generasjon.

Selve animasjons stilen minner oss veldig om hvordan lederne i Civilization 6 ser ut, ikke at det er en dårlig ting.

Det loves mange unike scenarioer i spillet, som sikkert vil bli utvidet med mange tilleggspakker etterhvert som tiden går

Kartene ser like vakre ut som de alltid har gjort, og det loves at kun fantasien setter grenser i hva slags kongeriker og imperier som kan oppstå i de mange timene man vil gå gjennom Crusader Kings 3.  Tusenvis av valg og muligheter skal fylle spillet, men frykt ikke, Paradox har sagt at de har gått gjennom tilbakemeldinger fra sine tidligere titler og lover en enkel introduksjon til spillet som enkelt skal lære deg hvordan ting fungerer.

Nydelig animasjon i kartet loves

For å markere anledningen har Paradox lagt ut Crusader Kings 2 GRATIS! på Steam. Så hvis du har rundt 200-500 timer til overs så gjerne prøv deg fram. Kanskje du kan skape et dynasti som vil bli mer suksessfull en Windsor og de franske kongene.

 

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill