Playstation 3-pirater kan bli utestengt på livstid
0

Playstation 3-pirater kan bli utestengt på livstid

nov 14 Spill.no  

Sony truer brukere av ny piratprogramvare med permanent utestengelse fra både Playstation Network, Sony Entertainment Network – og selve Playstation 3-konsollen, skal vi forstå dem rett, melder Eurogamer.

Ny runde?

Støvet har endelig lagt seg etter hacking-skandalen i fjor, da informasjon fra tusenvis av Sony-kontoer ble åpnet og spredt på nettet. Dette kom i kjølvannet av en relativt streng reaksjon på slippet av programvare som åpnet Playstation 3 for piratbruk. Nå er imidlertid det japanske selskapet tilbake på krigsstien, etter at ny, luguber firmware har funnet veien til internett igjen.

– Uautorisert programvare for Playstation 3 ble nylig lansert av hackere. Bruken av slik programvare bryter med “System Software Licence Agreement” for Playstaiton 3 og “Terms of Services and User Agreement” for Playstation Network, Sony Entertainment Network og deres regler for adferd.

Permanent straff

Brudd på disse ugyldiggjør forbrukerens rett til tilgang på konsollen. Forbrukere som kjører uautorisert eller piratkopiert programvare, kan få sin tilgang til Playstation Network-tjenester gjennom Playstation 3-konsollen permanent fjernet, heter det i en melding fra Sony til amerikanske brukere.

Det er ikke lett å si sikkert hvorvidt Sony ønsker å fjerne retten til å i det hele tatt bruke Playstation 3-maskinvaren, eller om det vil begrense seg til bruken av nettverket, men det er tydelig at de mener alvor denne gangen.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.