Playstation 4 annonsert
0

Playstation 4 annonsert

feb 21 Spill.no  

Sony brukte to timer på å presentere sin drøm for fremtiden i natt. Som forventet handlet det nesten utelukkende om Playstation 4 og tjenester og spill til maskinen.

Ingen maskin

Mens vi fikk se den nye kontrolleren (se bildet over) samt et stereokamera som denne kan interagere med, fikk vi ikke se den nye Playstation 4-konsollen. Spesifikasjoner presentert av lead system architect Mark Cerny antyder en PC-basert konsoll med høye spesifikasjoner.

Langt viktigere var spillene vi fikk presentert. Sony viste frem følgende spilltitler i videoform på presentasjonen:

– Knack (Sony Japan) – et 3D-plattformspill med en helt bestående av mange partikler som kan endre form
– Killzone: Shadow Fall (Guerrilla Games) – et langt mer fargerikt Killzone enn det vi har opplevd før, fortsatt med fokus på skyting og krig
– Driveclub (Evolution) – et lagbasert gateracingspill fra Motorstorm-utviklerne
– Infamous: Second Son (Sucker Punch) – Det tredje spillet i Infamous-serien med en helt ny hovedperson
– Deep Down (Capcom) – Et Dark Souls-aktig fantasy-spill, muligens oppfølgeren til Dragon’s Dogma
– Watch Dogs (Ubisoft) – E3-favoritten fra i fjor der man kan hacke mobiler, kameraer, og annen elektronikk i nærheten
– Destiny (Bungie) – Halo-skapernes nye skytespill, konseptkunst og fagre løfter ble vist frem, ikke så mye gameplay
– The Witness (Jonathan Blow) – Braid-skaperens Myst-inspirerte indie-spill debuterer på Playstation 4

Tjenester i fleng

I tillegg ble det vist frem flere tekniske demoer som ikke representerte konkrete spill, deriblant en fiffig Media Molecule-demo der de brukte Move-kontrolleren til å animere dukker og skape tredimensjonale gjenstander. Blizzard dukket også opp for å annonsere Diablo 3 til Playstation 3 og 4.

Det ble også brukt tid på å snakke om tjenestene til den nye konsollen. Ryktene om videoopptak og deling viste seg å stemme, den nye håndkontrolleren gjør det svært enkelt å ta opp og dele videoklipp fra spill. I tillegg tar Sony onlinefunksjonene til et nytt nivå via sin Gaikai-tjeneste.

Prøv før du kjøper

Blant annet snakket de om at man skal kunne prøve alle spill i nettbutikken direkte via streaming der og da, og at andre spillere kan ta over kontrollen og hjelpe deg gjennom et vanskelig punkt i spillet du holder på å spille. Det vil også bli mulig å spille nye spill man laster ned mens spillene laster ned i bakgrunnen.

Mye interessant og akkurat vagt nok til å hinte om masse skjult potensial. Pris og utseende på konsollen vet vi ikke ennå. Den skal lanseres «holiday 2013» i USA, som betyr før jul. Vår SMS til Sonys nordiske PR-mann ble kjapt besvart med «Ingen kommentar» da vi spurte om det samme lanseringstidspunktet gjaldt for oss i Norge.

I løpet av dagen vil vi legge trailere og bilder fra Sonys presentasjon. God natt!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.