Prislapp: 30 000 dollar
0

Prislapp: 30 000 dollar

feb 29 Spill.no  

Michael DiCioccio solgte ett av kun tre eksisterende amerikanske eksemplarer av Neo Geo-spillet Aero Fighters 3 for hele 30 000 dollar, melder Kotaku.

To av tre

Å samle på gamle spill kan være en dyr affære, spesielt om man sikter smalt, men det kan også vise seg å være innbringende. Amerikaneren Michael DiCioccio samler på gamle Neo Geo-spill, og oppdaget via en tidligere SNK-ansatt (utvikler av Neo Geo-konsollene) at flyspillet Aero Fighters 3 faktisk ble trykket opp i amerikanske utgaver, til tross for at spillet aldri havnet på markedet der.

Men det ble kun trykket opp i tre eksemplarer, trolig for intern testing, noe som selvfølgelig gjør sitt for å presse opp samleverdien. DiCioccio fikk fatt i to av dem, etter at de hadde ligget lagret i 16 år, og fikk solgt det ene for svimlende 30 000 dollar, eller omtrent 170 000 kroner. Verdt å tenke på før vårrengjøringen i spillhylla?

Aero Fighters 3 ble utviklet og utgitt av Video System for Neo Geo og arkademaskin i 1995. Den japanske tittelen er Sonic Wings 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.