PS3 og Vita butikkene får leve – PSP blir fortsatt lagt ned
0

PS3 og Vita butikkene får leve – PSP blir fortsatt lagt ned

apr 19 Anders Lønning  

For et par tre uker siden ble det kjent at Sony planla å legge ned driften av PlayStation Network tjenestene til PlayStation 3, PlayStation Portable og PlayStation Vita. Dette ble møtt med motstand hos fansen av disse plattformene, og i dag annonserte Sony at de likevel kommer til å holde liv i to av disse.

Det er i en blogpost på PlayStation bloggen den noe omstridte sjefen over Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, kom med nyheten om at spillere likevel kom til å kunne fortsette å kjøpe spill på PS3 og Vita

– Nylig varslet vi at PlayStation Store for PS3 og Vita kom til å stenge til sommeren. Etter å ha vurdert dette nærmere ser vi nå at vi tok feil beslutning. Så i dag er vi glade for å kunne annonsere at vi vil holde nettbutikkene åpne for PlayStation 3 og PlayStation Vita enhetene. PlayStation Portable butikken kommer fortsatt til å bli stengt ned 2. juli.

Ryan sier at avgjørelsen om å stenge butikken på de tre plattformene kom ut fra en vurdering om at de har utfordringer med å gi tilstrekkelig brukerstøtte for butikkene og fra muligheten til å fristille mer av ressursene deres på nyete enheter hvor den største delen av brukerbasen deres befinner seg.

– Vi ser nå at mange av dere er utrolig lidenskapelige rundt det å kunne fortsette å kjøpe klassiske spill på PS3 og PS Vita både nå og i fremtiden, så jeg er glad vi klarte å finne en løsning for å fortsette driften.

Ryan, som kom med det svært så upopulære utsagnet om at han ikke kunne forstå hvem som ville spille de gamle Gran Turismo spillene når de nye er så mye bedre, strekker også en gren til bevaringsmennene og historikerene i spillindustrien ved å si avslutningsvis:

– Jeg er glad vi er i statnd til å holde denne delen av historien vår i live for spillerne, mens vi fortsetter å skape banebrytende nye spillverdener på PS4, PS5 og den neste generasjonen av VR. Takk for at dere gav oss deres tilbakemeldinger, vi kommer alltid til å høre på og sette pris på støtten fra PlayStation fansen.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.