PS3-konsollene slipper fri
0

PS3-konsollene slipper fri

mar 11 Spill.no  

Forrige uke skrev vi at Playstation 3-salg plutselig var blitt forbudt i Europa. Årsaken var en krangel om rettigheter til bruk av blu-ray-teknologi i maskinen, der LG Electronics mente Playstation 3 brøt med deres rettigheter.

Beslaglagt

Søksmålet førte til at LG Electronics fikk tollvesenet i Nederland til å beslaglegge alle Playstation 3-konsoller som ble importert for salg i Europa forrige uke.

Ifølge Edge Online har domstolene i Nederland nå frigitt de 300.000 konsollene som har blitt beslaglagt, og Sony kan nå distribuere og selge maskinene videre. LG Electronics har også blitt dømt til å betale 130.000 dollar i erstatning til Sony.

Selv om Sony har fått tilbake maskinene sine, er ikke krangelen med LG Electronics over. LG gjør fortsatt krav på royalties for måten blu-ray-teknologien er brukt i Sonys konsoll, og får de medhold i retten kan Sony bli nødt til å betale mange millioner til den koreanske elektronikkprodusenten.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.