«PS4 er i sin siste fase» sier Playstation-sjefen
0

«PS4 er i sin siste fase» sier Playstation-sjefen

mai 22 Anders Lønning  

Sluttspillet starter nå.

Sony Interactive Entertainment-sjefen John Kodera annonserte ovenfor investorer at PlayStation 4 nå beveger seg inn i sin siste fase.

Det Kodera sikter til er at SIE nå ser for seg at konsollen har passert salgstoppen, og at vi herfra og ut vil se at salgene av nye konsoller gradvis vil avta.

Dette betyr ikke, ordlyden til tross, at Sony på noen måte planlegger å bygge ned støtten til plattformen for å fokusere på utviklingen av en eventuell arvtager.

Nærmere tvert imot betyr dette mest sannsynlig at det er nå Sony føler de må skifte fokus fra å bringe inn nye spillere, til å heller fokusere på å holde på de som de har.

Sony, som konsollmarkedets definitive leder, tjener fortsatt haugevis med penger på både salg av spill og PlayStation Plus-ordningen. Dette burde dempe eventuelle tap som vil forekomme av et avtagende konsollsalg.

I samme anledning nevnte Kodera også at Sony vil fortsette å investere i de studioene de eier, for å ha en solid stall med eksklusive spill.

Det nevnes også at dette ikke bare betyr nye satsinger, men også at de kan gjenopplive gamle serier og utvide de som har vært en suksess for dem i senere tid.

En ting jeg syntes var verdt å legge merke til, er at når det var snakk om Playstation VR sa Kodera at salget av PSVR-enheter øker, selv om VR-markedet ikke har vokst i tråd med forventningene.

PlayStation 4 fyller fem år i november, og det er naturlig at vi nå beveger oss inn i det Kodera kaller en siste fase for den nåværende konsollgenerasjonen.

Det ryktes at noen utviklere har fått hendene sine på en tidlig versjon av det som skal bli PlayStation 5, så det blir svært spennende å se hva som skjer de neste årene. Personlig tror jeg ikke vi hører noe fra offisielle hold om den neste konsollgenerasjonen før slutten av 2019.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.