Redaksjonens inntrykk
0

Redaksjonens inntrykk

jun 11 Spill.no  

Tommy

Jeg har alltid vært en fan av Fallout serien, og har vært kanskje den eneste i redaksjonen som likte New Vegas bedre enn Fallout 3. Når det er sagt så synes jeg begge spillene er et mesterverk i seg selv.

Traileren ser veldig bra ut, det har vært noen klager på Twitter om at grafikken ikke er optimal for plattformen, men i slike spill så er grafikk andre prioritet hos meg. Det er vel liten tvil nå om at vi ikke skal til Boston, og det er ser ut som vi hopper noen år fremover i tid. Borte er følelsen av ødeleggelse og erstattet med en følelse av Blade Runner og Mad Max. Det trenger ikke å være dårlig.

Videre tror jeg at intro-brettet vil handle om hovedpersonen som lever dagen da bombene falt og på en eller annen måte faller i kryo-søvn langt inn i fremtiden. I tillegg er jeg veldig optimistisk i henhold til luftskipene jeg så. Å kunne bruke luftskip som transportmetode kan aldri slå feil. Selvfølgelig er også Dogmeat tilstede. Tommel opp`!

Jørgen

Det er nå fem (!) år siden jeg skaffet meg 100% i Fallout 3, og har siden den gang ventet i spenning på oppfølgeren. Ryktene svevde omkring en E3 annonsering, så når traileren kom mitt i ukedagen under heftig eksamenslesing, ble jeg regelrett tatt på sengen. Stemningen, atmosfæren, atomkrig, ja alt det jeg elsker fra Fallout 3 ser ut til å være tilbake i ny drakt.

Det må sies at jeg ble skuffet over grafikken, som de aller fleste har reagert på. Det er selvsagt ikke dårlig, spesielt lyseffektene var imponerende, men jeg hadde forventet noe mer etter såpass lang tid i utvikling, og at vi faktisk er i 2015. Final Fantasy XV og No Man’s Sky er to titler jeg vil legge frem som eksempler på nydelig grafikk som er oppnåelig i åpen verden spill. Men som vi har sett fra blant annet Witcher 3 og Tom Clancy’s The Division, så er det tydeligvis et problem å holde et heftig grafisk nivå i et spill som baserer seg på en såpass massiv åpen verden. Når det er sagt, er helhetsinntrykket jeg sitter igjen med særdeles godt, og jeg kan ikke vente til 14. juni for mersmak!

Håkon

Selv om Fallout 4 er et helt nytt spill, mye mer så enn hva New Vegas noen gang var, ble mitt første glimt av det neste spillet i serien preget av gjensynsglede mer enn det pirret nysgjerrigheten min til å utforske mer. Det virker kanskje litt rart, for jeg vet jo at jeg vil bruke talløse timer på å utforske den radioaktive ødemarka, men det jeg lengter mest etter er å gå inn i samme fokus på å overlevelse sammen med medmennesker som er en latterlig miks av gode og råtne epler.
Boston virker som en passende setting for serien å vandre inn i, og jeg (som sikkert svært mange andre) likte spesielt godt luftskipet vi fikk se i traileren. Det ga et inntrykk av at vi vil få se innovatører også i det postapokalyptiske Boston, en by som lenge har huset den største bastionen i det amerikanske universitetssystemet, og som derfor fort blir assosiert med kunnskap og nyskapning.


Jeg gleder meg til å se mer fra spillet, men alskens trailere vil ikke klare å slukke tørsten etter å få spilt det selv, og jeg blir nok ikke tilfredsstilt før jeg trer ut av bunkeren for første gang i den fjerde installasjonen av serien.

Sam

Traileren viser mange saftige hint til hva vi kommer til å se i Fallout 4 og noe jeg er spent på er hvor stort spillet vil bli, med tanke på jobben Bethesda gjorde med Elder Scrolls Online. Byene virker større enn før, og jeg kjenner jeg gleder meg til å utforske. I tillegg virker spillet mer fargerikt enn førkommerne, og jeg får virkelig Blade Runner-vibber noen steder.

Det kan også bli spennende med en hundekompanjong, men på en annen side er det gjort før. Og det kommer ikke som et sjokk for noen om hunden dør på slutten, eller om man må ta et valg om å drepe den. Jeg håper på en ny vri på et forutsigbart handlingspunkt. Ellers blir det spennende å se hvordan andre typer kompanjonger i spillet vil fungere, og hvordan hunden fungerer som en kompanjong i seg selv. Følger den etter deg hele tiden og hjelper deg med å overvinne fiender, eller kan du – som i traileren – sende hunden din avgårde? Et lite øyeblikk ga traileren meg et inntrykk av at man kunne spille som hunden.

En spennende detalj er også det faktum at hovedkarakteren snakker i traileren. Vil vi få en hovedkarakter med stemme i Fallout 4? Dette kan gjøre spillfølelsen vesentlig annerledes. En karakter uten stemme kan gjøre det lettere å sette seg inn i rollen som sin egen karakter. Så hvordan Bethesda gjør dette kan gi utslag begge veier.

Til slutt er jeg spent på klippene vi får se av før og etter bomben. Jeg er ganske nysgjerrig på å oppleve tiden før bomben i Fallout-universet, og etter traileren å dømme er det en sjanse for at vi ihvertfall får en prolog som foregår før det smeller.


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.