Rykte: Resident Evil VIllage får VR modus
0

Rykte: Resident Evil VIllage får VR modus

jul 30 Anders Lønning  

Utviklingen av det neste innslaget i den igjen så populære overlevelsesskrekk serien Resident Evil er i full gang hos Capcom med en planlagt lansering allerede til neste år. I disse dager pågår det såkalt playtesting hos utvikleren, og det er i sammenheng med dette det nå har kommet små drypp med informasjon om hva spillet kommer til å inneholde.

Som alltid: ta dette med en klype salt

Den største nyheten som kommer fra noen som snakket med nettstedet Biohazard Declassified er at i likhet med Resident Evil 7: Biohazard, kommer det åttende hovedinnslaget i serien også til å ha støtte for VR. Resident Evil 7 sin VR modus ble svært godt mottatt, og er etter min mening en av de beste VR opplevelsene man kun får til PlayStation VR, sammen med Astro Bot: Rescue Mission og Blood and Truth.

I følge kilden til Declassified venter Capcom på at Sony skal annonnsere nyheten, noe som kan tilsi at modusen også denne gang kommer til å være eksklusiv på Sony sine plattformer.

Utover det snakker testeren også om at herregården som ble vist i traileren er full av blekhudede fiender, hvor noen av dem er ikledd rustning spilleren må skye av, og at noen av dem bærer nærkampsvåpen.

– De fleste rommene var lyse, men noen av soverommene var mørke. Denne delen var et sted inne i slåttet på et høyere nivå og du må finne nøkkelen for å åpne en stor dør i første etasjen

– Fiendene inne i disse områdene er svært bleke og har nesten råtten hud med tattoveringer på pannene sine og på hendene. Noen av dem har rustning, men ikke ridder rustning, som kan skytes av.

– De snakker i et forvridd språk. Noen bærer kniver, sverd, økser og spyd. Det er noen som ikke har våpen. De hopper og biter likt som vi har sett i Resident Evil 3, og du kan knappeknuse for å ta mindre skade. Noen fiender vil kaste deg på bakken i stedet for å bite. Fienden utstyrt med sverd kan kappe hode av Ethan med et spesialangrep som spilleren lærer seg å se etter.

Inventory Tetris er tilbake

Flere testere har også snakket om at spillet i seg selv har større fokus på nærkamp enn hva serien har vært kjent for tidligere, da de har beskrevet en rekke våpen som spilleren kan bruke.

Resident Evil VIllage skal også i følge testerne ha en gammel dame som fungerer som handelsperson som spilleren kan bytte gjenstander med for å få rykter eller hint.

Det er masse mer informasjon om spillet i original artikkelen til Biohazard Declassified som du kan lese her.

Capcom skal vise mer av spillet i august, og i følge lekkasjene skal dette avsløre mer om historien og at en karakter fra tidligere i serien skal dukke opp.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill av og på de siste seks årene, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.