Rykteflom rundt Prey 2
0

Rykteflom rundt Prey 2

mai 31 Spill.no  

Det har allerede i et par år vært uklart hva som egentlig skjer med oppfølgeren til det kritikerroste sci-fi-spillet Prey. Prey 2 skal lenge ha vært planlagt, men usikkerhet hos Bethesda har ført til at et års utvikling ble stanset hos Human Head Studios i slutten av 2011. Studioet Rebellion skal i tillegg ha avslått å jobbe med spillet, og Obsidian skal selv ha gjort et forsøk på å utvikle spillet.

Hos spillbloggen Kotaku har tips og rykter imidlertid kommet saumfarende inn, og siktende til en egen informatør og Prey 2‘s uoffisielle nettside aliennoire skriver de at mye tyder på at Dishonored-utvikleren Arkane Studios nå skal ha blitt spurt om å utvikle spillet. Det skal ha vært mye frem og tilbake, men partene skal ha kommet til enighet om at spillet skal utvikles av nettopp Arkane – med planer om å lansere det i 2016.

Vi kan med det forvente oss et ganske annerledes spill enn det Prey var. En såpass stor pause og en ny utvikler kan nesten tyde på en endring på linje med det vi så mellom det andre og tredje Fallout-spillet. Selv Human Head – som sto bak utviklingen av eneren – skal ha hatt andre visjoner, og siktet mot et åpnere spill, så det er vanskelig å si hva Arkane eventuelt skulle ha i tankene. Topper i Arkane skal til og med ha sagt til utviklere at de kan glemme Prey 2-navnet og heller behandle det som et nytt System Shock. Rykter er det fortsatt, og før vi sier noe for sikkert, får vi vente til nærmere bekreftelse på hva som faktisk foregår i kulissene.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.