Så mye koster innholdet i Xbox One og PS4
0

Så mye koster innholdet i Xbox One og PS4

nov 27 Spill.no  

Lurer du på hvor mye innholdet i Xbox One eller PS4 egentlig koster? Informasjons- og undersøkelsesfirmaet IHS har analysert innholdet i både Sony og Microsofts nye konsoller, og de har nå lagt resultatet fram for offentligheten.

Den fulle rapporten for Xbox One kan leses her, og tilsvarende rapport for PS4 finner du her.

Xbox One koster totalt 471 dollar ifølge IHS, som tilsvarer rundt 2865 kroner. Materialene alene koster 457 dollar, og produksjonskostnadene for hver konsoll havner angivelig på 14 dollar. Den nye Kinect-sensoren bidrar med 75 dololar til konsollens totale materialpris. Markedsprisen til Xbox One er 499 dollar i USA, eller 4000 kroner i Norge. 

IHS anslår at produksjonsprisen til PS4 også bare ligger litt i underkant av markedsprisen, nærmere bestemt på 381 dollar, eller 2317 kroner. Prisene for materialene blir her anslått til 372 dollar. Konsollens prosessor og minne utgjør 188 dollar av den totale materialprisen, ifølge IHS. 

Prisene anslått av IHS gir oss et innblikk i hvor mye konsollene koster å produsere, men vi minner om at de kun tar høyde for prisen av materialene og hvor mye det koster å sette de sammen. Indirekte kostnader som forekommer fram til konsollen er i kundenes hender er ikke inkludert.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.