Shuhei Yoshida er skuffet over PS4-spillenes mottakelse
0

Shuhei Yoshida er skuffet over PS4-spillenes mottakelse

nov 14 Spill.no  

Som mange antakeligvis har fått med seg, har anmeldelsene for noen av PlayStation 4s lanseringsspill allerede begynt å ramle inn. Killzone: Shadow Fall, Knack, Resogun, Assassin’s Creed IV og Call of Duty: Ghosts er noen av spillene som har blitt testet av diverse (hovedsakelig amerikanske) nettsider, og selv om mottakelsen ikke kan sies å ha vært direkte dårlig, sier Sony-sjef Shuhei Yoshida at han er noenlunde skuffet over spillenes mottakelse.

Dette kom fram i et intervju med nettstedet Games Industry, hvor Yoshida blant annet kunne meddele følgende:

«Det er skuffende å se noen av de lave karakterene. Jeg har ikke brukt nok tid på å lese anmeldelser, men jeg vil karakterisere de som blandet. Og med denne lanseringen er det mange spill som kommer ut, så media må være veldig opptatt med å gå gjennom spill raskt, spesielt med tanke på at nett-funksjonene ikke var klare før for et par dager siden. Så vi må se på hvor mye tid de har brukt på ulike aspekter ved spillet, og hvordan det kan ha påvirket poengsummen.»

Yoshida sa også at selv om han finner mottakelsen skuffende, tror han ikke at den vil skape trøbbel for konsollens prestasjoner etter lansering. Sony-sjefen har selv spilt gjennom konsollens lanseringsspill, og han er (lite overraskende) fornøyd med produktene Sony stiller med.

Spesielt Knack, et mer casual-orientert plattformspill, har fått blandede tilbakemeldinger fra kritikere, og har i skrivende stund en samlet poengsum på 59/100 på Metacritic. Ifølge Yoshida var Knack dog aldri et spill de designet for å appellere til kritikerne og kjernespillerne, men heller for hvem som helst.

For øyeblikket er det riktignok ikke mange som har gitt sine meninger på lanseringsspillene til konsollen, så de gjennomsnittlige tilbakemeldingene kan øke (eller synke) etter hvert. Hvorvidt de noe blandede anmeldelsene vil påvirke konsollens salgstall, gjenstår å se.

PlayStation 4 lanseres allerede i morgen i USA, mens den her i Norge ankommer 29. november.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.