Siberia V3 møter Siberia Raw Prism
0

Siberia V3 møter Siberia Raw Prism

des 19 Spill.no  

Det er på tide med en ny anmeldelse av hodetelefoner, og denne gang skal jeg ta for meg to nye produkter fra SteelSeries, nemlig Siberia V3 og Raw Prism. Siberia V3 er oppfølgeren til den svært så populære Siberia V2, mens Prism er et nytt tilskudd i SteelSeries sin familie av hodetelefoner.

SteelSeries vet å lage fine produkter

Den største forskjellen mellom Prism og Siberia V3 må være utseendet og øreputene. Siberia V3 har standard lukket løsning, mens Prism kjører en mer åpen type. Begge har med det sine fordeler og ulemper. Dette kommer av at man får en mer innlevelsesrik lydopplevelse med lukkede, samt stenger lyden for de i nærheten, ulempen er at det kan bli klamt og noe ubehagelig i lengden. Til sammenligning med Raw Prism sin med åpne løsning, blir dette noe annerledes.

Raw Prism har et svært elegant og simpelt utseende. Det er også den hodetelefonen med lavest vekt av alle jeg har prøvd som er rettet mot spilling. Øreputene er også utrolig behagelige. De er ikke av skinn slik som de er hos Siberia V3, så klamhet er ikke et problem. De har også noe mindre dybde i putene, som betyr at dersom du har store ører, kan det bli litt trangt.

I motsetning til Siberia V3 som sitter utrolig godt på hodet og rundt ørene, kan Raw Prism føles som de glipper litt rundt nedre del av øret og dermed at lyd lekker litt ut, men det er minimalt. Sett vekk fra dette problemet er Raw Prism mer behagelig å ha på seg i lengden, da de har et vidunderlig stoff rundt putene.

Både Siberia V3 og Prism har særdeles god lyd og høres nærmest identiske ut. Eneste som er å utsette på er de høye frekvensområdene for Prism. Bassen kunne godt vært litt mer fyldig for begge. Det overraskende er at Prism er omtrent halve prisen til Siberia V3, så man skulle tro det ville være større forskjell i lyden. Går man videre til spilling er begge tilnærmet identiske. Klar og tydelig lydgjengivelse fra spillene var et faktum hos begge.

Annerledes mikrofon

Mikrofonen hos Raw Prism er en ny vri fra SteelSeries, nemlig en intern løsning. Det vil si at mikrofonen er festet på venstre ørepute og kan dermed ikke justeres. Jeg syntes dette var en litt tullete løsning, da mikrofonen av og til fanger opp lyden fra øretelefonen om du har litt høyt. Jeg måtte også snakke litt høyere på normale innstillinger for at andre kunne høre meg over Skype.

Løsningen her var dog ganske simpel, nemlig å skru opp sensitiviteten inne i Skype eller hos SteelSeries Engine som jeg kommer tilbake til. Ellers var kvaliteten på stemmen god. For Siberia V3 har de kjørt standard løsning som lar deg dra ut mikrofonen og tilpasse den. Jeg opplevde ingen problemer med Siberia V3 sin mikrofon.

En annen ting som er verdt å merke seg er at Raw Prism kun har en USB-ledning, mens Siberia V3 kjører en analog løsning med 3.5mm tilkobling, samt en splitter for mikrofonen. Dette gir begge sine fordeler og ulemper. Fordelen med USB er at du kan ta utnytte av SteelSeries sin programvare SteelSeries Engine, som lar deg justere og lage dine egne profiler for Raw Prism.

Ulempen er at den ikke kan brukes for enheter som ikke har USB-inngang. Jeg synes dette er et litt snodig valg da Raw Prism har det mest anonyme og minst spill-rettede utseendet. Siberia V3 sin analoge løsning gir flere tilkoblingsmuligheter for andre enheter enn PC. Ulempen med Siberia V3 er at du ikke kan bruke SteelSeries Engine, som sikkert noen vil savne. Begge støttes for øvrig av PS4.

Valgets kval

Når alt kommer til alt, er det ikke mye å utsette på noen av disse hodetelefonene. Begge har god lyd og akseptabel mikrofon. Det er tydelig at SteelSeries har gått for et mer moderne og elegant utseende med Raw Prism, dette på bekostning av mikrofonen, samt USB-ledningen. De har kjørt en litt mer sikker løsning på Siberia V3 hvorav de har tatt en mer dristig retning med Raw Prism, men dette er absolutt velkomment!

Valget er ikke spesielt enkelt, men dersom du er ute etter noe rimelig til PC som også har gode kvaliteter, ville jeg gått for Raw Prism. Dersom du ønsker å ha litt større frihet i valg av plattform, ville jeg gått for Siberia V3 som også har noe mer fornuftig mikrofon til spilling. Utenom det er forskjellene såpass minimale at det er lite å kommentere på. Begge ruller inn på en solid femmer i et helhetlig bilde.

SteelSeries Siberia Raw Prism og Siberia V3 har en utsalgsspris på henholdsvis ~400 og ~800 kroner

Takk til SteelSeries som sendte produktene til test!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.