Siktet for Runescape-ran
0

Siktet for Runescape-ran

aug 13 Spill.no  

19-årige Humza Bajwa risikerer opp til 15 år i fengsel for å ha ranet til seg 4,7 milliarder gullmynter for nettrollespillet RuneScape, melder NY Post.

Falske penger

Bajwa hadde opprinnelig tatt kontakt med gullselgeren Jonathan Dokler for å kjøpe gullmyntene for 3 300 dollar, men i stedet for å overføre pengene, ville han møtes ansikt til ansikt. Dokler, som ikke bodde i området, sendte kompisen, David Emani, for å plukke opp pengene for seg. Møtet skulle foregå på et skolebibliotek.

Mens Bajwa flyttet pengene fra en konvolutt til en annen, fikk imidlertid Emani et glimt av dem, og ante ugler i mosen. Han ringte derfor Dokler og advarte ham mot å fortsette handelen. Dokler ville ikke lytte til kompisens fornuft, men handelen ble utsatt da Bajwa plutselig måtte dra, og de avtalte å møtes dagen etter i stedet, denne gangen i et klasserom.

Falsk pistol

Da Bajwa presenterte pengene den påfølgende dagen, sammenlignet Emani dem med en 100-dollarseddel han hadde tatt med seg for sikkerhets skyld, og avslørte raskt forfalskningen. Bajwi reagerte med å trekke frem en luftpistol-replika, og truet Emani til å ringe Dokler og si at han hadde fått pengene.

Det hele ble imidlertid tatt opp med sikkerhetskamera, og Bajwi ble pågrepet dagen etter. Han er nå varetektsfengslet med en kausjon satt til 20 000 dollar, og er siktet for ran og svindel. Går siktelsen gjennom, risikerer han opp til 15 år i fengsel.

RuneScape utvikles og utgis av Jagex Game Company for PC, og ble opprinnelig utgitt i 2001. Oppfølgeren, RuneScape 2, kom i 2004, og en ny versjon ved navn RuneScape HD ble utgitt i 2008. 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.