Skriv alt, løs alt – nesten.
0

Skriv alt, løs alt – nesten.

okt 09 Spill.no  

Det har vært få virkelig store innovasjoner på spillfronten i det siste, men «Scribblenauts» er et spill som virkelig skinner.

Spillet er kort fortalt et puzzle-spill der man skal få tak i stjerner. Man kan bevege karakteren sin, men han kan ikke gjøre stort alene. For å løse nivåene må man ha forskjellige objekter, og får å få tak i disse skriver man rett og slett navnet på dem. Det som gjør «Scribblenauts» spesielt er at det finnes tusenvis av ting man kan skrive, og de er alle forskjellige. Jumping boots? Jada. Trampoline? Jada. Spaceship? Jada. Time Machine? Jada. Rickroll? Jada. Dette er spillet hvor bare fantasien setter grenser. Eller er det?

Etter mye hype gledet jeg meg veldig til å få spilt dette spillet. Jeg ble sittende en stund på åpningsbildet og bare skrive inn alle mulige sprø ting for å se om det gikk, og moret meg veldig. Jeg lagde pandaer på etthjulssykler, atombomber og kaker. Etter en stund prøvde jeg meg på puzzle-nivåene, som i starten var relativt enkle. Det ble ikke vanskelig før jeg måtte begynne å løpe rundt, noe som ikke fungerer så bra. Man trykker med stylusen dit man vil løpe, og så løper han circa dit. Eller ut i vannet ved siden av. Eller rett inn i den sinte vepsen.

På tross av de vanskelige kontrollene var det gøy å løse puzzles på min egen måte. Bassenger og vifter for å stoppe maur. Insektsspray for å drepe en veps. Hårtørrer i vannet for å grille en fisk. Det føltes ikke ut som at det var noen grenser. Problemet var at etterhvert som jeg kom videre viste det seg at det er en 10-12 ting som er helt overlegent bra og du kan bruke til å løse nesten alle levels med. I tillegg kom jeg etterhvert til et punkt hvor puzzles ble så spesefikke at det ikke hjalp å finne min egen løsning, fordi det jeg tenkte på fantes ikke eller fungerte ikke slik jeg ville. Da ble det plutselig «Hva vil spillet at jeg skal finne på?» i stedet for «Hvordan hadde det vært gøy å løse dette?», og da forsvant litt av moroa for meg.

«Scribblenauts» har i overkant av 200 nivåer, og man får bonuser for å løse dem på forskjellige måter. I tillegg er det en level-editor, og man kan dele det man lager med folk over internett eller lokalt. Dersom du er glad i å utforske og leke er dette et spill med timesvis av moro. Tross en del små mangler er dette et spill som ikke likner noe annet, og definitivt en hit. Dette er en spillopplevelse utenom det vanlige.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.